Uutinen - 31.07.2018 klo 12.03
Työhyvinvointi

Tukkukaupan työntekijä joutui irtisanoutumaan – johtajalle tuomio syrjinnästä ja pahoinpitelystä

Työntekijä määrättiin työskentelemään kokoustilassa erillään muista työntekijöistä. Kuva: Getty Images

Työntekijä määrättiin työskentelemään kokoustilassa erillään muista työntekijöistä. Kuva: Getty Images

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi tukkukaupan ja sen toimitusjohtajan maksamaan korvauksia työntekijälle, joka sairastui ja joutui irtisanoutumaan toimitusjohtajan käytöksen vuoksi.

Tukkukaupan työntekijä joutui toimitusjohtajan epäasiallisen käytöksen kohteeksi ja eristettiin yrityksen muista työntekijöistä. Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi heinäkuussa antamassaan tuomiossa, että kyse oli työsuojelurikoksesta, syrjinnästä ja pahoinpitelystä. Toimitusjohtaja joutuu maksamaan päiväsakkoja sekä yhdessä yrityksen kanssa 4000 euron korvaukset korkoineen ja työntekijän oikeuskulut tapauksessa, jonka työntekijä vei oikeuteen PAMin avulla.

Tapahtumat käynnistyivät keväällä 2015, kun erään messutapahtuman yhteydessä toimitusjohtaja sanoi todistajien mukaan muille työntekijöille, että asianomistajana nyt ratkaistussa rikosasiassa oleva työntekijä "pitäisi ampua". Kun työntekijä halusi selvittää asian, toimitusjohtaja määräsi hänet työterveyslääkärin tutkittavaksi ja muutti hänen työtehtäviään työntekijän kannalta epäedullisella tavalla. Toimitusjohtaja kielsi työntekijää olemasta yhteydessä muihin työntekijöihin ja muita työntekijöitä vastaavasti häneen.

Tilanne kärjistyi entisestään myöhemmin samana vuonna, kun työntekijä oli ollut yhteydessä PAMiin ja työsuojeluviranomaisiin sekä halusi asettua ehdolle yrityksen työsuojeluvaltuutetuksi. Toimitusjohtaja arvosteli työntekijää loukkaavasti, vähätteli hänen työpanostaan ja määräsi palkanmaksun päättymään.

Vuoden aikana työntekijä sairastui, eikä kyennyt palaamaan töihin. Lopulta hän irtisanoutui. 

Toimitusjohtaja kiisti syytteet. Hänen mukaansa työntekijä olisi kritisoinut yritystä ja toimitusjohtajaa muille työntekijöille ja asiakkaille, ja työtehtävien muutokset johtuivat tästä.

Koska osapuolten kertomukset poikkesivat selvästi toisistaan, oikeus antoi suurimman painon todistajien kertomuksille ja kirjallisille todisteille, kuten lääkärintodistuksille ja toimitusjohtajan lähettämille sähköposteille. Niiden perusteella oikeus katsoi, että syyte oli aiheellinen ja tuomitsi toimitusjohtajan sakkorangaistukseen ja lisäksi maksamaan korvauksia asianomistajalle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen. Työsuhteen päättymistä koskeva riita-asia odottaa vielä käsittelyä Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat