Artikkeli - 16.03.2018 klo 15.00
Työelämä

Töihin temppelin kautta, noin kuvainnollisesti

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja Rajinder Singh löysivät kuvauspaikaksi muun muassa hissin.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja Rajinder Singh löysivät kuvauspaikaksi muun muassa hissin.

Rajinder Singh sanoo, ettei työtä pidä tehdä vain rahan vuoksi. Palkittu kuvaaja Meeri Koutaniemi kuvasi Singhin tämän työpaikalla hotelli Scandic Parkissa.

”Koen olevani suomalainen, olenhan asunut täällä yli 30 vuotta. Olen uskonnoltani sikhi. Aloitin tässä samassa hotellissa yli 28 vuotta sitten huonepalvelusta ja etenin ravintolan esimieheksi.
Minua on sanottu lehmänhermoiseksi ja tyyneksi. Itse korostan kokemusta ja suunnittelevaa työotetta näin vuoropäällikkönä. Jostain takaraivosta tulee ajatus siitä, että kollegoja, asiakkaita ja leivän tarjoajaa kunnioitetaan."

Rajinder Singh on Helsingissä sijaitsevan Scandic Parkin, entisen Intercontinentalin, pitkäaikaisimpia työntekijöitä.

"Ero suomalaisessa ja intialaisen työkulttuurissa on se, että Intiassa työhön mennään temppelin kautta, noin ajatuksellisesti. Ehkä tätä toivoisin suomalaisillekin, ettei työtä tehdä vain rahan takia vaan työ itsessään on siunaus.

Suomessa juhlitaan vappua eli työläisen juhlaa vapaapäivällä, Intiassa työn juhlaa (Vishwakarma day) vietetään työpaikalla yhdessä rukoillen ja laitteita huoltaen, ja ehkä perhettä tuodaan työpaikalle."

"Uskon rehellisyyteen. Se on minun uskontoni, että ollaan rehellisiä ja reiluja jokaista kohtaan", Rajinder Singh sanoo.

"Vaikeata Suomessa on ollut suorapuheisuuteni, sanon kiirettä kiireeksi, vaikkei nykyään saisi.

Maahanmuuttajille antaisin ohjeeksi, että pitää opetella kieltä, olla nöyrä, ahkera, mutta myös rohkea.

Itse tulin vain käymään Suomeen setäni luo, mutta rakastuin suomalaiseen naiseen. Elämä on tähän asti ollut työtä ja lasten hoitamista. Nyt meillä vaimon kanssa on aikaa vaikka matkustella.”

Nykyinen vuoropäällikkö on ollut aiemmin samassa hotellissa huonepalvelun työntekijä, viinuri ja tarjoilija.

Muotokuvia 3/4. Pyysimme huippukuvaajia antamaan oman vahvan näkemyksensä niistä palvelualojen työntekijöistä, jotka ovat tuoneet jotain uusia tapoja tai kulttuuria työpaikoille. 

 

 

Teksti: Marja Ikkala

 

Uusimmat

Suosituimmat