Uutinen - 18.02.2015 klo 14.43

Tilastokeskus: Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi

Kuva: Istockcphoto

Kuva: Istockcphoto

Avoimia työpaikkoja oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2014 loka-joulukuussa 19 800, kun niitä vuotta aiemmin samaan aikaan oli 16 600, kertoo Tilastokeskus.

Näistä osa-aikaisten töiden osuus oli 22 prosenttia. Yliaktuaari Minna Walleniuksen mukaan osa-aikaisten työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista on parin viime vuoden aikana useimmiten ollut 20–30 prosentin tienoilla. Vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä osa-aikatyöpaikkojen osuus oli 9 prosenttia, mikä on tavallista pienempi lukema.

Määräaikaisia töitä avoimista työpaikoista oli 34 prosenttia, kun niitä edellisvuonna viimeisellä neljänneksellä oli 31 prosenttia.

Yksityiset yritykset tarjosivat vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä aiempaa enemmän työpaikkoja, kun taas kuntien ja valtion toimipaikkojen osuus laski.
Kaupassa, kuljetuksessa ja varastoinnissa sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnassa vuoden 2014 viimeinen neljännes näytti paremmalta kuin koko vuosi keskimäärin. Viimeisellä neljänneksellä näiden alojen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi 1 000:lla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kun näiden alojen avoimia työpaikkoja tarkastellaan vuositasolla (neljännesvuosittaisten lukujen keskiarvona), niin työpaikkojen määrä väheni 900:lla vuonna 2014 vuoteen 2013 verrattuna.

Tiedot ovat Tilastokeskuksen Avoimet työpaikat -tutkimuksesta. Tilastossa viimeisen vuosineljänneksen tilannetta kuvataan 1. joulukuuta avoinna olleiden työpaikkojen määrällä. Kysely suunnattiin rekrytoinnista vastaaville henkilöille. Kysely osoitetaan neljännesvuosittain noin 2500 toimipaikalle.

 

 

Teksti: Marja Ikkala

 

Uusimmat

Suosituimmat