Uutinen - 19.02.2018 klo 10.34
Työehtosopimusneuvottelut

Tes-viikko alkaa kaupan ylityökiellon sekä useiden eri alojen neuvottelujen merkeissä

PAMin kaupan alan työehtosopimusneuvottelijat nousivat Etelärannan pitkiä portaita 19. tammikuuta, jolloin näköpiirissä ei vielä ollut ylityökieltoja. Kuva: Lassi Kaaria

PAMin kaupan alan työehtosopimusneuvottelijat nousivat Etelärannan pitkiä portaita 19. tammikuuta, jolloin näköpiirissä ei vielä ollut ylityökieltoja. Kuva: Lassi Kaaria

Vasta alkuviikon aikataulut ovat tarkentuneet PAMin käymien työehtosopimusneuvottelujen osalta. Kiinteistöpalvelualan sovittelu jatkuu lakkouhan alla tiistaina.

Alkava viikko on käynnistynyt paitsi koko kaupan alaa koskevalla ylityökiellolla, myös eri alojen työehtosopimusneuvotteluilla. Tänään jatkuvat pienten erityisalojen neuvottelut PAMin ja Palvelutyönantajat PALTA ry:n välillä. Ne koskevat kopio- ja tulostusalaa, kuvanvalmistamoja, erityisteollisuutta ja kotitalouskone- ja kodintekniikkahuolto- sekä palveluautomaattialaa.

Kunkin alan neuvotteluja käydään nyt erikseen, sillä PALTAlla ei ollut halua neuvotella PAMin esityksen mukaisesti kaikille yhteisestä runkosopimuksesta.

Maanantaina myös PAMin matkailu- ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen tes-neuvottelijat tapaavat taas Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n. Viime keskiviikkona käytyjen neuvottelujen jälkeen PAMin puheenjohtaja Ann Selin arvioi, että keskustelut vähimmäistyöehdoista ovat edenneet, mutta palkoista osapuolten näkemykset olivat vielä melko eri suunnilla.

Huomenna tiistaina jatkuvat MaRan kanssa myös Avecra Oy:n junapalveluhenkilökuntaa koskevat neuvottelut. Tässäkin pöydässä päästiin viime perjantaina jo puhumaan rahasta, mutta neuvottelutulos jäi vielä syntymättä.

Kiinteistöpalvelualaa koskevat neuvottelut valtakunnansovittelijan johdolla jatkuvat niin ikään tiistaina. Sovittelu alkoi viime torstaina 15.2. PAMin katkaistua tiistaina neuvottelut ja jätettyä keskiviikkona 12:ta kiinteistöpalvelualan yritystä koskevan lakkovaroituksen. Mikäli sovittelu ei tuota tulosta ajoissa, lakon on määrä alkaa torstaina 1.3.

Apteekin neuvottelut palkankorotuksista jatkuvat PAMin ja Apteekkien työnantajaliiton kesken tulevana keskiviikkona 21.2. PAMissa apteekin työehtosopimusta noudatetaan lääketyöntekijöihin, lääketeknikoihin, teknisiin työntekijöihin, farmanomeihin, konttorityöntekijöihin ja apteekin omiin siivoojiin.

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden uusia työehtoja käsitellään taas tämän viikon perjantaina. 23.2. 

Kaupan alan ylityö- sekä plussasaldojen kerryttämiskielto alkoi tänään maanantaina aamukuudelta. PAM päätyi julistamaan kiellon perjantaina, kun se yhteisymmärryksessä Kaupan liiton kanssa päätti katkaista neuvottelut.

PAMin hallitus kokoontuu tulevana torstaina 22.2. arvioimaan neuvottelutilanteita.

Päivitetty 19.2. klo 15: lisätty huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimusta koskeva neuvotteluajankohta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat