Uutinen - 19.05.2018 klo 10.23
Työehtosopimusneuvottelut

Tampereen vartijat keskeyttivät työt yöllä ja marssivat ulos

Prevent 360:ssä työskentelevät piirivartijat jättivät työt kesken ja poistuivat työvuoroistaan varhain lauantaina aamuyöllä. Ulosmarssin syyn taustalta löytyy vartijoiden pettymys työnantajien toimintaa viestiä työehtosopimusneuvotteluista.

”Olemme pettyneitä työnantajan tapaan viestiä työehtosopimusneuvotteluiden kulusta totuutta muuntelemalla kesken neuvottelujen”, kertoo Prevent 360:n vartijoiden pääluottamusmies Marko Kauko.

Vartiointiala on PAMin isoista toimialoista viimeinen, jolla ei vielä ole uutta työehtosopimusta. Aiemmin tällä viikolla selvisi, että isot turvallisuusalan yritykset Securitas ja Prevent 360 ovat jakaneet henkilökunnalleen tiedotteen työehtosopimusneuvotteluihin liittyvistä asioista.

Tamperelaiset piirivartijat kimpaantuivat työnantajan viestintätoimista, jotka he kokevat haitalliseksi työehtosopimusneuvottelujen aikana.

”Työnantajan lähettämä viesti henkilöstölle oli liikaa. Siksi yhteinen päätös marssia ulos oli selvä. Tämä on mahdollisuutemme kertoa mielipiteemme ja saada työnantajat heräämään. Toivottavasti työnantajat ymmärtävät, että me haluamme neuvotella normaalin neuvotteluetiketin mukaisesti emmekä julkisuuden kautta, Kauko toteaa.

Eilen PAM uutisoi Securitaksen vartijoiden ulosmarsseista Lappeenrannassa ja Prevent 360:n vartijoiden ulosmarssista Vaasassa.

Vartiointialan vanha työehtosopimuskausi päättyi 30.4., jonka jälkeen ala on ollut sopimuksettomassa tilassa. Vartiointialan työehtosopimus on yleissitova. Alan suurimmat yritykset ovat Securitas, Avarn ja Prevent 360.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat