Uutinen - 21.02.2018 klo 13.13
Työehtosopimusneuvottelut

Tampereen Koivistonkylän Prisman kassalinja hiljeni kahdeksi minuutiksi - asiakkaat kannustivat

Koivistonkylän Prisman työntekijät halusivat osoittaa tukensa PAMin tes-neuvottelijoille ja pitivät hiljaisen mielenilmauksen tänään 21. helmikuuta.

Koivistonkylän Prisman työntekijät halusivat osoittaa tukensa PAMin tes-neuvottelijoille ja pitivät hiljaisen mielenilmauksen tänään 21. helmikuuta.

Noin 25 kaupan työntekijää keskeytti työnsä tänään hiljaisen mielenilmauksen ajaksi Tampereella. "Täällä ollaan oikeasti neuvottelijoiden tukena", varapääluottamusmies sanoo.

Tampereen Koivistonkylän Prisman työntekijät järjestivät tänään kello 12 hiljaisen mielenilmauksen PAMin kaupan alan työehtosopimusneuvottelijoiden tueksi. Kaikki vuorossa olleet noin 25 työntekijää keskeyttivät työnsä pariksi minuutiksi.

”Päädyttiin tähän niin sanottuun hiljaiseen hetkeen siksi, että halutaan osoittaa, että tuemme ja haluamme auttaa PAMin neuvottelijoita. Siitä tässä on  kysymys", varapääluottamusmies Kirsi-Marja Palander sanoo.

Palander haluaa myös nostaa esille, että Koivistonkylän Prisman porukalle työnantajien yleisesti kaavailema 1,6 prosentin palkankorotus ei todellakaan riitä.

Mielenilmaus sujui onnistui hänen mukaansa täydellisesti.

"Paremmin ei olisi voinut mennä. Koko henkilökunta osallistui, ja asiakkaat olivat mielissään ja kannustivat. Sanoivat meille, että kyllä pitää omia puolia pitää, kun teette raskasta palvelutyötä."

Palanderin  mukaan kaikki työntekijät, joilla oli työvuorolistan mukainen työvuoro käynnissä tänään kello 12, olivat jo etukäteen ilmoittaneet osallistuvansa. Mielenilmaukseen osaa ottaneisiin kuuluu myös työntekijöitä, jotka eivät ole PAMin jäseniä.

Varapääluottamusmies Kirsi-Marja Palander pitää hiljaista mielenilmausta hyvänä tapana osoittaa tukea. 

Työnantajalle ilmoitettiin mielenilmauksesta vähän ennen sen alkua. Palander ei ole keskustellut työnantajansa kanssa, mutta uskoo, että työnantaja suhtautuu tilanteeseen asiallisesti.

"Meillä on aina mennyt asiat hyvässä yhteisymmärryksessä. Kun asiat hoidetaan järkevästi ja fiksusti, niin ei tule mitään sanomisia"; Palander luonnehtii.

”Mehän emme halua vahinkoa asiakkaille emmekä työnantajallemme. Haluamme vain osoittaa tukemme tässä neuvottelutilanteessa.”

Palander uskoo kaikkien osapuolien ajattelevan, että "parista minuutista ei ole kenellekään haittaa eikä siitä ole kenelläkään syytä pahoittaa mieltään". 

Huojentunut pääluottamusmies pitää hiljaisen mielenilmaisun kaltaisia työtaistelutoimenpiteitä hyvinä. Ne ovat helppo ja selkeä viesti niin neuvottelijoille kuin vaikkapa asiakkaille.

"Täällä ollaan oikeasti neuvottelijoiden tukena. Mitä vain tarvitaan, niin me autetaan. Että kävi miten kävi, ei pidä antaa periksi."

PAMin ja Kaupan liiton väliset työehtosopimusneuvottelut katkesivat viime perjantaina 16. helmikuuta, ja vielä samana päivänä PAM julisti koko kaupan alalle ylityökiellon sekä plussasaldon kerryttämiskiellon. Neuvottelujen jatkamisesta ei ole toistaiseksi sovittu. 


Päivitetty 22.2.2018: Lisätty Youtube-upotus videoon:

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat