Uutinen - 02.03.2020 klo 10.32
Työehtosopimusneuvottelut

Tällä viikolla avataan neuvottelut matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehdoista

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Neuvottelut Palvelualojen työnantajaliiton Paltan kanssa leimaavat tätäkin viikkoa.

PAM ja työnantajien Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa aloittavat tällä viikolla neuvottelut matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluissa töissä olevien vähimmäistyöehdoista. Alan nykyinen työehtosopimus on voimassa tämän kuukauden loppuun. Osapuolet tapaavat toisensa ensimmäisen kerran torstaina.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelut on PAMin toiseksi suurin sopimusala kaupan jälkeen. Sitä sovelletaan esimerkiksi hotellien ja muiden majoitusliikkeiden, kylpylöiden, ravintoloihin, kahviloiden ja catering -yritysten työntekijöiden. PAM neuvottelee työehtosopimuksen myös alan esimiehille.  

Jo viikkojen ajan PAM on neuvotellut Palvelualojen Työnantajat PALTAn kanssa usemman alan työehtosopimuksesta. Tällä viikolla neuvottelut jatkuvat. Tänään maanantaina neuvotellaan Veikkauksen työehtosopimuksesta. Myös muuttopalvelualan ja elokuvateatterien työehtosopimusten käsittely jatkuu.

Tiistaina vuorossa ovat neuvottelut Suomen Kansallisteatterin teknisen henkilökunnan työehdoista.  Näissä neuvotteluissa työnantajaliitto on  Suomen Teatterit ry. Sopimus päättyy maaliskuun lopussa.

Muuttopalvelualan ja elokuvateatterien työehtosopimukset olivat voimassa helmikuun loppuun.  Nyt aloilla alkoi sopimukseton tila. Päättyneiden työehtosopimusten määräyksiä noudatetaan kuitenkin siihen asti, kun uudet sopimukset on neuvoteltu. Veikauksen neuvottelut aloitettiin jo joulukuussa ja sopimus päättyi tammikuun lopussa. Työntekijäpuolelta neuvotteluissa on mukana myös Sähköalojen ammattiliitto.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat