Uutinen - 14.06.2019 klo 09.52
Yhteistoiminta

Stockmann vähentää 150 työntekijää, mutta ei myyjiä – "Aika näyttää, miten näkyy tavarataloissa"

Stockmannin tavaratalo Vantaan Jumbo-kauppakeskuksessa. Kuva: Stockmann

Stockmannin tavaratalo Vantaan Jumbo-kauppakeskuksessa. Kuva: Stockmann

Stockmannin yt-neuvottelut päättyivät ilmoitukseen 150 työntekijän vähennyksistä, pääosin irtisanomisin. Myyjiä ei vähennetä, mutta pääluottamusmies Nina Artesolan mukaan vasta aika näyttää, miten muutokset näkyvät tavarataloissa.

Stockmann pyrkii tehostamaan toimintaansa hallintorakenteen uudistamisella ja väen vähentämisellä. Tällä viikolla päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena vähennetään noin 150 työpaikkaa, joista pääosa irtisanomisten kautta, yhtiö tiedotti. Tavaratalojen myyjien määrää ei vähennetä, eli vähennykset kohdistuvat pääasiassa pääkonttorille.

Torstaina yhtiö järjesti henkilökunnalleen tiedotustilaisuuksia tavarataloissaan. Vaikka vähennykset eivät suoraan koske niitä, työntekijöiden tunnelmat olivat silti synkät, koska "yhtä perhettä" myös konttoriväen kanssa ollaan, kertoo pääluottamusmies Nina Artesola.

"Vasta aika näyttää, miten vähennykset ja organisaation uudistaminen vaikuttavat tavarataloissa", hän pohtii.

Alkuvuoden tuloksensa julkistamisensa yhteydessä vappuaattona Stockmann kertoi jälleen uusista yt-neuvotteluista. Yhtiö ilmoitti silloin yksinkertaistavansa organisaatiorakennettaan, ja tällä viikolla se tiedotti, että Stockmann Retail ja Stockmann Real Estate -yksiköt yhdistetään. Johdon mukaan yt-neuvottelut liittyivät myös strategian uudistukseen: tarkoitus on panostaa "korkealaatuiseen premium-tarjontaan", asiakaspalveluun sekä verkkokauppaan. Tällä viikolla yhtiö kertoikin myös laajentavansa verkkokaupan valikoimaa uusilla "kumppanibrändeillä" tämän suunnitelman mukaisesti.

Talousvaikeuksissa ollut Stockmann on viime vuosina vähentänyt väkeä useaan otteeseen. Oulun tavaratalo suljettiin 2017 ja Stockmann myi tavaratalonsa ja kiinteistönsä Venäjällä vuosina 2015–2018.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat