Uutinen - 22.10.2019 klo 13.13
Yhteistoiminta

Stark aloittaa kassamyyjiä koskevat yt-neuvottelut – 68 työpaikkaa vaarassa

Kuva: Stark

Kuva: Stark

Rakennustarvikkeiden jälleenmyyntiketju Stark aloittaa yt-neuvottelut enintään 68 työntekijän vähentämiseksi. Yt-neuvottelut kohdistuvat kassatyötä tekeviin.

Stark Suomi Oy:n yt-neuvottelujen taustalla on toimintojen tehostaminen. Starkin toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoi YLElle neuvottelujen tavoitteena olevan pelkkien kassatyöntekijöiden määrän vähentäminen. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että valtaosa yrityksen asiakkaista on nykyään laskulle ostavia ammattiasiakkaita. Päiväniemi muistuttaa, että vähennysten määrä saattaa jäädä pienemmäksi kuin nyt on arvioitu.

Starkin pääluottamusmies Ari Isosalo.Starkin päätoiminen pääluottamusmies Ari Isosalo ymmärtää yt-neuvottelujen pohjautuvan yrityksen strategiaan, mutta hän uskoo, että kaikille löytyisi töitä, sillä henkilöstömitoitus yrityksessä on tiukka. Isosalon mielestä henkilöstöä tulisi kouluttaa eikä irtisanoa. Suuri huolenaihe on myös se, että iäkkäiden naisten, joita nämä neuvottelut pääosin koskevat, on vaikea työllistyä uudelleen. 

”Eikä tämä ole varmasti pelkästään meidän ongelmamme. On ristiriitaista, että Suomessa koetetaan parantaa työllisyystoimia ja sitten firmat toimivat näin.”

Hän ymmärtää alan muutoksen ja murroksen, mutta kokee silti, etteivät tällaiset yt-neuvottelut ole tarpeen.

”On pöyristyttävää, että aina se ryhmä, josta leikataan, tuntuu olevan pienipalkkaisimpien työntekijöiden ryhmä. Ne, joista yritys luopuu, ovat usein myös niitä vastuuntuntoisimpia työntekijöitä, jotka kokevat oman työnsä hyvin tärkeäksi”, hän lisää.

”Eniten riepoo myös se, että pienipalkkaisilla ihmisillä kiky-päivät tehdään aina täysmääräisinä. Miten se ilmaisen työn tarve voi olla aina niin pirun kova?”

Kaikesta huolimatta neuvottelupöytään ei Isosalon mielestä pidä mennä leuka rinnassa.

”En usko, että irtisanomisten määrä tulee olemaan niin iso, kuin se pahimmassa tilanteessa voisi olla, mutta en tietenkään mielelläni näkisi ainoatakaan irtisanomista”, hän tiivistää.

Starkin palveluksessa on yhteensä noin 1 000 työntekijää 26 toimipisteessä ja keskusorganisaatiossa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat