Uutinen - 26.10.2016 klo 11.23

Sodexon kassitarkastuksia puidaan työryhmässä

Ville Fabritius ja Minna Holtlund edustavat työntekijöitä työryhmässä, joka käsittelee Sodexon haluamia kassitarkastuksia. Kuva: Marja Ikkala

Ville Fabritius ja Minna Holtlund edustavat työntekijöitä työryhmässä, joka käsittelee Sodexon haluamia kassitarkastuksia. Kuva: Marja Ikkala

Pääluottamusmiehet pysyvät kannassaan.

Sodexo on ottamassa käyttöön työntekijöiden poistumis- eli kassitarkastukset, kertoi Pam-lehti nettijutussa ja viime numerossaan. Niukkaa tiedotuslinjaa siihen asti pitänyt Sodexo otti jutun ilmestymisen jälkeen yhteyttä toimitukseen. Poistumistarkastukset eivät Sodexon mukaan ole uusi asia. Pääluottamusmiehet ovat toista mieltä.

Sodexon ravintoloiden Länsi-, Keski- ja Etelä-Suomen pääluottamusmies Ville Fabritius pysyy kannassaan. Hän vahvistaa, että työnantaja toi poistumistarkastukset esille kevään neuvotteluissa uutena käytäntönä.

–Vielä ei ole edes valittu sitä yritystä, joka ryhtyisi tekemään tarkastuksia, Fabritius sanoo.

Mistä ristiriitaisissa tiedoissa on kysymys? Kiinteistötyöntekijöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Minna Holtlund avaa, että jotkut asiakasyritykset, joissa sodexolaisia työskentelee, ovat vaatineet, että työntekijä avaa kassinsa työstä poistuessaan. Holtlund tähdentää, että itse Sodexolla ei ole ollut aiemmin poistumistarkastuksien käytäntöä. Nyt työnantaja sellaisen haluaa.

Holtlundin mukaan Sodexo otti poistumistarkastukset neuvoteltavaksi keväällä. Luottamusmiehet nostivat haloon, vastustivat tarkastusten käyttöönottoa ja vetosivat, etteivät työntekijät allekirjoittaisi ohjetta. Työnantaja liitti poistumistarkastuksen ohjeen osaksi laajempaa toimintaohjetta. Se tuli voimaan syyskuussa, mutta kuumaksi noussutta aihetta puidaan yt-neuvottelukunnassa 15. marraskuuta. Lisäksi nelihenkinen työryhmä pohtii muutosesityksiä kassitarkastusohjeeseen jo aiemmin. Työryhmässä työntekijöitä edustavat Fabritius ja Holtlund.

Luottamusmiehet haluavat ohjeeseen useita muutoksia, muun muassa lisäyksen, että kassia ei ole pakko avata, ellei halua.

– Työntekijät ottavat tämän hyvin henkilökohtaisesti, Holtlund sanoo. He kokevat, ettei heihin luoteta.

 

 

Teksti: Marja Ikkala

 

Uusimmat

Suosituimmat