Uutinen - 01.04.2016 klo 09.00

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien palkkaero muihin kuroutuu

Graafi: Janne Hulkkonen

Graafi: Janne Hulkkonen

(Pam-lehti 4/2016) Kiinteistöpalvelualan ansiokehitysohjelma lähenee loppuaan. Ero läheisten alojen palkkoihin ei ole umpeutunut, mutta korotusprosenteissa näkyy muutos.

Kiinteistöpalvelualan ansiokehitysohjelman toiseksi viimeinen, 2,5 prosentin palkankorotus tuli voimaan nyt, huhtikuun alussa. Tämän jälkeen jäljellä on vielä yksi ansiokehitysohjelman mukainen palkankorotus. Tuo 1,25 prosenttia lisätään palkkoihin ensi vuonna.

Kun ohjelma päättyy, muun muassa siivoojien ja kiinteistönhoitajien tehtäväkohtaisia palkkoja koskevan ansiokehitysohjelman keskeinen saavutus voidaan piirtää numeroilla 17,25. Näin monta prosenttia nämä palkat nousivat ohjelman ansiosta "ylimääräistä", eli tessin mukaisten taulukkokorotusten päälle.

– On se kuitenkin sellainen lukema, jota muilla aloilla ei ole nähty, ja tälle alalle se on erityisen tärkeä, sanoo PAMin sopimusasiantuntija Reijo Mattila, joka on osallistunut ohjelman neuvotteluihin ja läpivientiin alusta saakka.

Ansiokehitysohjelma alkoi vuonna 2011 ja se koskee muun muassa 34 000 siivoojan ja 12 000 kiinteistönhoitajan palkkoja. Alun perin yksi ohjelman tavoitteista oli, että kiinteistöpalvelualan vähimmäispalkkataso kuroisi kiinni verrokkialoja yksityisellä palvelusektorilla – muun muassa matkailu- ja ravintola- sekä kaupan aloilla. Huoli tuli myös työnantajapuolelta, sillä alalle on ollut vaikeaa saada pysyvää, ammattitaitoista ja motivoitunutta työvoimaa.

Työnantajajärjestö EK:n ansiotilastossa säännöllisen työajan keskiansioissa näyttää viime vuosina tapahtuneen jotakin kiinteistöpalvelualan (KiPa) eduksi.
KiPan osalta tilasto puuttuu vielä vuodelta 2015, mutta sitä edeltävinä kolmena vuotena (2012–2014) keskiansiot ovat nousseet prosentuaalisesti enemmän (2,6–3,2 prosenttia vuodessa) kuin myyjillä tai ravintola-alalla, joilla prosentti jäi useimmiten alle kahden (1,0–2,3%).

Vastaavasti vuosina ennen ansiokehitysohjelman alkua nämä luvut olivat useimmiten toisin päin: jo valmiiksi matalammat kiinteistöpalvelualan palkat nousivat hyvin harvoin samaa tahtia kuin verrokkialoilla tai ylipäätään muilla palkansaajilla.

Eivät palkat ohjelman avulla ole umpeen kuroutuneet, mutta suunta on oikeanlainen. Ammattien vetovoimabarometrissäkin voi nähdä parannusta kiinteistöpalvelualan kohdalla. TNS Gallupin vuosittaisen barometrin mukaan kiinteistöpalvelualan näki vuonna 2015 erittäin tai melko houkuttelevana työnantajana 21 prosenttia vastaajista. Luku on noussut vuosittain hiljalleen: vuonna 2011 luku oli 12 prosenttia.

Lisää aiheesta sekä kiinteistöpalvelualan tuoreet palkkataulukot 1.4. ilmestyneessä Pam-lehdessä 4/2016, joka on luettavissa myös näköislehtenä

 

 

Teksti: Matias Manner

 

Uusimmat

Suosituimmat