Artikkeli - 16.06.2020 klo 15.51
Jäsenyys

Siivooja Timo Sandman:”Liiton jäsenyyden ansiosta voin vaikuttaa työpaikan asioihin”

Tärkeintä ammattiliiton jäsenyydessä on Timo Sandmanille oikeus paikalliseen neuvotteluun työpaikalla. Kuva: Antti Leinonen

Tärkeintä ammattiliiton jäsenyydessä on Timo Sandmanille oikeus paikalliseen neuvotteluun työpaikalla. Kuva: Antti Leinonen

Kun toimitilahuoltajan ammattitutkinnon suorittanut Timo Sandam valmistui toukokuussa, hän vaihtoi saman tien opiskelijajäsenyydestä varsinaiseen jäsenyyteen.

Olen Timo Sandman, 48.

Asun Oulussa.

Opiskelin toimitilahuoltajan ammattitutkinnon ja valmistuin toukokuussa. Minulla on myös merkonomin tutkinto.

Aiemmin tein kahdenkymmenen vuoden uran maistraatin asiakaspalvelijana. Digitalisaation seurauksena työni kuitenkin loppui. Kun aiempaa koulutustani vastaavaa työtä ei ollut tarjolla, päätin uudelleen kouluttautua puhtaanapitoalalle.

Työskentelen vakituisena siivoojana Lassila & Tikanojalla, jossa suoritin myös osan opintoihini liittyvästä työharjoittelusta. Sain vakituisen työpaikan heti valmistuttuani, ja työskentelen tällä hetkellä 30 tuntia viikossa. Minulle joustavuus yksi keskeisimmistä asioista, joista pidän työssäni.

Työhöni kuuluu pääasiassa ylläpito- ja toimistosiivousta useissa eri teollisuuskohteissa, joissa kierrän työparini kanssa. Näin kesällä on paljon ikkunanpesua, jota on luvassa lisää myös lähiviikoille.

Asiakaspalvelu on tärkeää siivoustehtävissä, sillä kohteissa täytyy neuvotella ja sopia asiakkaiden kanssa työn yksityiskohdista. Pidän siitä paljon, että voin hyödyntää aiempaa asiakaspalveluosaamistani myös nykyisessä työssäni.

Siirryttyäni opiskeluista takaisin työelämään päivitin jäsentietoni ja liityin varsinaiseksi jäseneksi. Minulle tärkeintä ammattiliiton jäsenyydessä on oikeus paikalliseen neuvotteluun työpaikalla. Nykyään työpaikoilla tilanteet vaihtuvat nopeasti ja yhä enemmän asioita sovitaan paikallisesti. Koen, että ilman liiton jäsenyyttä en voisi paljon vaikuttaa työpaikan asioihin.

Tulevaisuudessa haluaisin vielä jatkaa opintoja ja suorittaa puhtaanapitoalan erikoisammattitutkinnon. Sitä varten tarvitsen ensin kuitenkin muutaman vuoden verran työkokemusta.

Oletko PAMin opiskelijajäsen ja valmistuit hiljattain?

Kun opintosi päättyvät, päättyy myös opiskelijajäsenyys. Heti kun menet töihin, kannattaa sinun liittyä PAMin varsinaiseksi jäseneksi. 

Kun olet jäsen, saat apua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä, jotka liittyvät esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin, työaikoihin ja lomaan. Jäsenyyteen kuuluu myös työttömyyskassan jäsenyys, eli olet turvattu myös työttömyyden varalta. Ammattiliiton jäsenyys on paras turva ja tuki työelämässä!

 

 

Teksti: Minna Raitapuro

 

Uusimmat

Suosituimmat