Tiedote - 17.07.2014 klo 17.55

Selin: Työhyvinvointia pitäisi tarkastella investointina

Tuoreen tutkimuksen mukaan yritysten työhyvinvointipanostukset ovat vähentyneet. PAMin puheenjohtajan Ann Selinin mielestä työhyvinvointia tarkastellaan yrityksissä usein päälle liimattuna asiana, vaikka sen pitäisi olla koko liiketoiminnan ytimessä.

Yritysten panostukset henkilöstönsä työhyvinvointiin ovat vähentyneet, tuore Strategisen hyvinvoinnin tila Suomessa -tutkimus kertoo. Vain työterveyshuoltoon on satsattu yhtä paljon tai enemmän kuin aiempina vuosina.

PAMin puheenjohtaja Ann Seliniä tulos ei yllätä.

- Kireinä aikoina tämä on paniikkireaktio, ja yritykset säästävät. Sairaskuluihin panostetaan, ja ollaan enemmän reaktiivisia kuin proaktiivisia, Selin sanoi SuomiAreena-keskustelussa Porissa torstaina.

Erityisenä huolena ovat palvelualojen työntekijät, jotka saavat Selinin mukaan kaikista vähiten työnantajan tarjoamaa koulutusta.

- Työhyvinvointia pitäisi ajatella investointina - you have to spend more to save. On panostettava työhyvinvointiin etukäteen, jotta saadaan säästöjä pidemmällä tähtäimellä. 

Selinin mukaan keskimääräisyydet tulee unohtaa ja tarkastella ihmisten arkea työpaikoilla. Eri yrityksissä ja toimialoilla myös tarpeet työhyvinvoinnin kehittämiseen voivat olla hyvinkin erilaiset.

Satakuntalaisyrittäjä Pekka Ekbergin mielestä tärkeintä kaikessa on yrityksen asenne.

- On mielettömästi asioita, joita esimerkiksi työehtosopimuksen mahdollistavat. Kyse on työpaikan sisäisestä sopimuksesta. Tietysti myös henkilökunnalta vaaditaan asennetta, Ekberg sanoi.

Selin lisäsi, että työhyvinvoinnin pitäisi lähteä bisneksen ytimestä, mutta usein sitä tarkastellaan päälleliimattuna asiana.

- Pitäisi miettiä, mitä työhyvinvoinnilla tarkoitetaan oman yrityksen liiketoiminnalle ja ihmisten hyvinvoinnille. Myös ylimmän johdon on sitouduttava siihen, muuten peli on menetetty.

- Tätäkin asaa voisi miettiä eurojen kautta. Paljonko työhyvinvointiin on satsattu, entä paljonko siitä on saatu, Selin sanoi.

 

 

Teksti: SYSTEM

 

Uusimmat

Suosituimmat