Uutinen - 03.10.2015 klo 12.00

SAK:n Duunari-stipendiaatti Petri Ahokangas – 63 000 nimen mies

Koneistaja Petri Ahokangas haluaa muuttaa ammattiyhdistysliikkeen nuorisotoimintaa osallistavammaksi. (Kuva: Pauli Vento/SAK)

Koneistaja Petri Ahokangas haluaa muuttaa ammattiyhdistysliikkeen nuorisotoimintaa osallistavammaksi. (Kuva: Pauli Vento/SAK)

SAK on myöntänyt vuoden duunari-stipendin koneistaja Petri Ahokankaalle.

Metallityöväen liiton nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Ahokangas oli mukana, kun toimikunta ryhtyi suunnittelemaan nollatyösopimuksia vastustavaa Operaatio Vakiduunia.

Operaatio on kerännyt nollatyösopimukset kieltävään kansalaisaloitteeseen yli 63 000 nimeä. Eduskunta käsittelee aloitteen tänä syksynä, mutta Operaatio Vakiduuni kampanjoi edelleen pätkätyöläisten aseman parantamiseksi.

Ahokangas haluaa muuttaa ammattiyhdistysliikkeen nuorisotoimintaa osallistavammaksi.

– Yhdessä olemisesta yhdessä tekemiseen on mottoni. Operaatio Vakiduunin johdosta on ollut helppo vastata kysymykseen, miksi toimimme ay-liikkeessä, Ahokangas painottaa.

Ammattiyhdistysliikkeen järjestöllinen vahvistaminen on Ahokankaalle tärkeää. Osallistamisen myötä Metalliliitto on saanut toimintaansa mukaan runsaasti uusia nuoria.

– Osallistavuus on ennen kaikkea tuonut nuorisotoiminnalle sisällön. Lähdimme suunnittelemaan Operaatio Vakiduunia, koska sen kautta pääsimme toteuttamaan ammattiliiton tehtävää ja tarkoitusta. Operaatio on lisäksi vahvistanut ammattiliittojen yhteistyötä läpi SAK:laisen kentän.

Kankaanpääläinen Ahokangas, 33, osallistuu myös SAK:n Satakunnan sekä Metalliliiton Varsinais-Suomen ja Satakunnan toiminta-alueen nuorisotoimintaan. Hän on muun muassa kehittänyt työmarkkinatiedotusta oppilaitoksille.

Puheenjohtaja Lauri Lyly luovutti tuhannen euron Duunari-stipendin Ahokankaalle tänään lauantaina Valtakunnallisilla SAK-päivillä Jyväskylässä. Stipendi myönnettiin nyt kymmenettä kertaa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat