Uutinen - 23.11.2017 klo 14.15

SAK palkitsi pamilaisen - pääluottamusmies Niina Ruutinen sai Duunari-stipendin

Sokotelin espoolainen pääluottamusmies Niina Ruutiselle myönnettiin SAK:n Duunari-stipendi

Sokotelin espoolainen pääluottamusmies Niina Ruutiselle myönnettiin SAK:n Duunari-stipendi

SAK on palkinnut espoolaisen ravintolakokin ja pääluottamusmiehen Niina Ruutisen Duunari-stipendillä. Ruutinen toimii oman työpaikkansa pääluottamusmiehenä sekä PAMin valtuuston ja SAK:n edustajiston jäsenenä.

Stipendi myönnetään henkilölle, joka on on omalla toiminnallaan uudistanut ay-liikettä ja antanut panoksensa yhteisen hyvän eteen. Ruutiselle on tärkeää kehittää matkailu- ja ravintola-alaa ja nostaa sen arvostusta.

– Olen periksi antamaton duunari ja todella ylpeä ammatistani. Sen tuntee heti kun laittaa kokkitakin ja housut, työkengät sekä essun päälle.Työn suola on työkaverit ja asiakkaat. Pääluottamusmiehenä on parasta työntekijöiden kohtaaminen työpaikoilla ja heidän kanssaan käydyt keskustelut, Ruutinen toteaa SAK:n tiedotteessa.

Ruutiselle stipendiä esitti PAMin nuorisovaliokunta, jonka mielestä hän edustaa uuden sukupolven ay-toimijuutta, joka haastaa uudistumaan ja tuo positiivista yhdessä tekemistä niin SAK:n kuin oman ammattiliittonsa toimintaan. Ruutinen on aktiivina ollut mukana vaikuttamassa ja uudistanut käytäntöjä työpaikallaan 28-vuotias pääluottamusmies edustaa noin 850 majoitus-ja ravitsemusyritys Sokotelin työntekijää.

– Oman työpaikkani ylintä johtoa olen kierrättänyt työpaikoillamme. Olen tuonut esille epäkohtia, kehityskohtia, ja mikä meillä toimii. Olemme sitä kautta saaneet henkilökunnan ääntä kuuluviin heitä koskevassa päätöksenteossa, Ruutinen sanoo.

Duunari-stipendi myönnetään vuosittain yhteiskunnassa aktiivisesti toimivalle duunarihenkeä osoittavalle nuorelle. Stipendillä lähes miljoonaa työntekijää edustava SAK haluaa nostaa ammatillisen osaamisen arvostusta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat