Uutinen - 16.02.2015 klo 11.11

SAK: Neuvottelujärjestelmän uudistamiselle ei edellytyksiä

Historiallinen tilaisuus uudistaa sopimusjärjestelmää raukesi työnantajien epärealistisiin tavoitteisiin, arvioi SAK:n hallitus.

"Alipalkkaus, turvaamistoimet, luottamusmiehen asema, spontaanit mielenilmaukset työvoimaa vähennettäessä ja neuvotteluprosessien kehittäminen ovat kaikki tavalliselle työtä tekevälle ihmiselle tärkeitä asioita, joihin tarjosimme useita ratkaisuja. Tässä taloustilanteessa ja tällaisen rupeaman jälkeen ei voi olla kuin pettynyt siihen, että työnantajien tavoitteet jäivät täysin epärealistisiksi eivätkä he tarttuneet historialliseen mahdollisuuteen uudistaa järjestelmää kaikkien hyväksi", SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo.

SAK:n hallituksen mielestä neuvottelurupeaman lopputulos olisi voinut olla toinen, jos Elinkeinoelämän keskusliitto EK olisi suhtautunut vakavammin palkansaajien esittämiin ratkaisuihin järjestelmän uudistamiseksi.

"Työntekijät ovat olleet aktiivinen neuvotteluosapuoli. Olemme pitkin matkaa pyrkineet kehittämään uusia malleja toimia. Työnantajilla on ollut pöydässä vain yksi asia – hyvitys- eli lakkosakkojen suuruus", SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly arvioi.

Neuvotteluja jatkettiin myöhään sunnuntai-maanantaiyönä. SAK:n hallitus kokoontui maanantai-aamuna.

 

 

Teksti: Auli Kivenmaa

 

Uusimmat

Suosituimmat