Artikkeli - 21.02.2020 klo 16.16
Jäsenpalvelu

Sähköinen jäsenpalvelu uudistuu – jäsenen on aiempaa helpompi pitää yhteyttä liittoon

Hannele Pohjanpalo-Sampio työskentelee PAMissa viestinnän tuottajana ja Mari Torkko IT-asiantuntijana. Kuva: Heli Sorjonen.

Hannele Pohjanpalo-Sampio työskentelee PAMissa viestinnän tuottajana ja Mari Torkko IT-asiantuntijana. Kuva: Heli Sorjonen.

Jäsen voi keväästä lähtien olla liittoon yhteydessä uuden sähköisen jäsenpalvelun kautta. Projektia johtaneet Hannele Pohjanpalo-Sampio ja Mari Torkko eivät vielä lupaa ”virtuaalitoimitsijaa” jäsenen avuksi, mutta muuten yhteydenpito liittoon helpottuu kaikin tavoin.

”Uuden palvelun käyttö tulee olemaan helpompaa ja siihen on turvallisempaa kirjautua kuin vanhaan järjestelmään”, viestinnän tuottaja Hannele Pohjanpalo-Sampio sanoo.

Uuteen palveluun kirjaudutaan kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vanhaan, vielä käytössä olevaan palveluun, kirjaudutaan jäsennumerolla. Jos jäsennumeroa ei ole tiedossa, on jäsenen pitänyt olla yhteydessä PAMiin, mikä on ruuhkauttanut nykyisiä palvelukanavia.

 Palveluun saadaan uusia, jäsentä hyödyttäviä toimintoja, koska se rakennettiin uudelle järjestelmälle, joka mahdollistaa ne.  

”Esimerkiksi jäsenmaksun maksaminen tulee olemaan helpompaa uuden laskurin avulla. Maksaa voi joko omassa verkkopankissa tai Mobilepaylla”, Pohjanpalo-Sampio kertoo.

Sähköinen asiointi keskittyy palveluun

Kaikki sähköinen kommunikointi PAMin ja jäsenen välillä pyritään keskittämään uuteen palveluun.

”Tällä nopeutamme ja helpotamme palvelua kaikkien kannalta”, IT-asiantuntija Mari Torkko kertoo.

”Nykyisin ongelmallisia ovat ruuhkautuneet sähköpostilaatikot. Uusi sähköinen palvelu mahdollistaa sen, ettei jäsenen tarvitse lähetellä meille viestejä omassa sähköpostissaan, vaan hän näkee kaikki itselleen saapuneet viestit, pystyy seuraamaan niiden käsittelyä ja voi vastata niihin palvelun sisällä. Näin viestiketju pysyy kasassa ja jäsen saa vastauksia nopeammin. Prosessia nopeuttaa myös se, että käsittelijä näkee heti yhteydenottohetkellä, kuka asioija on", hän jatkaa.

Suunnitelmissa on myös, että jäsen näkisi keskeneräisten työsuhdeneuvonnan asioidensa käsittelytilanteen sähköisestä jäsenpalvelusta. Lisäksi tavoite on, että PAMilta lähtevät kirjeet olisivat jatkossa ensisijaisesti luettavissa palvelussa, mikä vähentäisi reilusti fyysistä kirjepostin määrää.

Uusia toimintoja saadaan käyttöön sitä mukaa kun niitä pystytään tekniikalla ratkaisemaan ja niiden käyttöönottoon vapautuu aikaa. 

”On mietitty, että jäsen voisi laittaa ajanvarauspyynnön esimerkiksi toimitsijalle ja että jäsen näkisi tiedot omasta luottamusmiehestään. Tämä vaatii uutta tietorakennetta taustajärjestelmiin, mutta on yksi tavoitteistamme”, Torkko kertoo.

”Virtuaalitoimitsijaa” odotellessa

Hypätäänpä hetkeksi muutama vuosikymmen ajassa eteenpäin. Miltä PAMin jäsenpalvelukanavat näyttävät vuonna 2060, kun teknologia on ottanut uusia harppauksia eteenpäin?

”Ehkä tulevaisuudessa jäsenpalvelu toimii niin, että kun jäsen ajattelee jotakin, niin yhteys PAMiin on jo luotu. Sellainen kaikkiin sisäänrakennettu palvelukanava?”, Pohjanpalo-Sampio innostuu.

”Niin! Ehkä palveluneuvoja ilmestyy vaikka hologrammina pöydälle ja hänen kanssaan voi sitten vaihtaa ajatuksia,” Torkko täydentää.   

”Lääkärinkin pystyy tapaamaan jo virtuaalisesti, niin olemme miettineet sellaista ”virtuaalitoimitsija” –palvelua. Ihan hyvinhän tulevaisuus voi näyttää sellaiselle”, Pohjanpalo-Sampio miettii.

Suomi on harvaan asuttu maa ja välimatkat ovat pitkiä. He maalailevat, miten mukavaa olisi, jos jäsenen ei olisi pakko lähteä käymään pitkän matkan päässä toimistolla. Puhelun tai sähköpostin sijasta hän tapaisi toimitsijan kasvokkain, vaikkakin virtuaalisesti.

”Siinä ei jää niin helposti asioita sanomatta ja ihmisten on helpompi ymmärtää toisiaan, eikä tule väärinkäsityksiä”, Torkko sanoo.

Kehitystyö jatkuu

Projektin parissa työskentely on ollut erityisen antoisaa molemmille. ”On todella palkitsevaa, kun saa ratkaista ongelmia ja kehittää uusia toimintatapoja”, Pohjanpalo-Sampio ja Torkko sanovat. ”Toiveiden tynnyrimme on täynnä ideoita ja kehittäminen jatkuu, kunnes palveluun ollaan kaikin puolin tyytyväisiä”, he jatkavat.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat