Uutinen - 22.11.2017 klo 18.07
Työehtosopimusneuvottelut

Rukan rinnetyöntekijät poistuivat työpaikalta vastalauseena työsululle

Rukan hiihtokeskuksen rinnetyöntekijät sammuttivat hissit mielenilmauksena työnantajien julistamalle työsululle. Kuva: Gettyimages

Rukan hiihtokeskuksen rinnetyöntekijät sammuttivat hissit mielenilmauksena työnantajien julistamalle työsululle. Kuva: Gettyimages

Rukan hiihtokeskuksen hissit hiljenivät keskiviikkoiltana kuudelta. Työnseisaukseen osallistuu luottamusmiehen mukaan kaikki vuorossa olevat työntekijät.

Hiihtokeskusten ja ohjelmapalvelujen työehtosopimusneuvotteluissa työnantajia edustava Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa julisti tänään alalle työsulun joulukuulle yksittäisille päiville. Se tarkoittaa, että työnantaja kieltää ja estää työn tekemisen järjestäytyneiltä työntekijöiltä työsulkupäivinä. Viikko sitten MaRa katkaisi työehtosopimusneuvottelut, joita PAM olisi ollut halukas jatkamaan.

Kuten koko PAM, sen hiihtokeskustyöntekijät ovat tyrmistyneitä työnantajien toimista. Rukalla ei luottamusmies Kimmo Nevanperän mukaan ollut vaikea saada ihmisiä mukaan työnseisaukseen vain parin tunnin varoitusajalla. Hissit pysähtyivät kuudelta, kun rinteet muuten olisivat menneet kiinni tuntia myöhemmin.

”Työntekijät ovat pettyneitä, eivätkä tällä hetkellä luota työnantajaan. Kun olin ilmoittanut mielenilmauksesta paikallisjohtajalle, esimiehet alkoivat soitella työntekijöille ja yrittää saada heitä jäämään töihin”, Nevanperä kertoo.

Työnseisauksen aikaan vuorossa on kymmenkunta työntekijää, ensiapu- ja huoltohenkilöt mukaan lukien.

”Toivottavasti työnantaja on ajatellut asian loppuun asti rinneturvallisuuden kannalta, kun se nyt esimiesvoimin yrittää pitää hissit käynnissä. En tiedä, onko heillä sitten ensiapuhenkilöstöä. Me työntekijät emme enää voi siitä ottaa vastuuta”, Nevanperä toteaa.

Hänen mukaansa tarvittaessa työtaistelutoimiin ollaan Rukalla valmiita jatkossakin. Yhteishenki ulottuu työntekijöihin laajasti, vaikka kaikki eivät kuulu samaan liittoon tai ole järjestäytyneitä lainkaan.

PAM on julkaissut työsulun johdosta oman tiedotteensa. Liiton hallitus päättää vastatoimenpiteistä tarvittaessa nopealla aikataululla.

Päivitetty 23.11. klo 10:20: mielenilmauksen sekä työsulun ajankohtia täsmennetty.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat