Uutinen - 22.01.2015 klo 10.39

Restel varoitti, muttei lomauttanut

"Tähän on meillä totuttu", sanoo Keski-Suomen alueen luottamusmies Päivi Aaltola. Kuva: Mikko Vähäniitty

Restel antoi marraskuussa lomautusvaroituksen kaikille paitsi Burger Kingin työntekijöille. Lomautuksia oli joulun aikaan kuitenkin vähän, esimerkiksi Keski-Suomessa ei lainkaan.

Hotelleja ja ravintoloita koko maassa pyörittävässä Restelissä on käyty lomautuksia koskevia yt-neuvotteluja jo monta vuotta hiljaisten talvikuukausien varalle. Nyt neuvotteluilla oli yhtiön johdon mukaan vielä parempi syy, sillä toimialalla menee huonosti. Lomautusvaroituksella yhtiö varaa mahdollisuuden lomauttaa paikallisen tarpeen mukaan. Jokaisessa toimipaikassa on vielä pidettävä omat neuvottelut.

Lomautusvaroituksen sai loppuvuonna yli 5 000 työntekijää. Lomautuksia tehtiin kuitenkin hyvin vähän.

"Kun tieto todennäköisesti suljettavista paikoista tulee ajoissa, pystymme varautumaan", sanoo Restelin Keski-Suomen pääluottamusmies Päivi Aaltola. Varautuminen voi olla vapaapäivien tai vuosiloman sijoittamista sulkuaikaan, tai osa-aikaisilla sitä, että heille tarjotaan kaikki mahdollinen lisätyö ennen sulkua tai lomautusta. Jotkut lähtevät sulkuajaksi toiseen yksikköön. Esimerkiksi Etelä-Suomessa tilanne oli samantyyppinen, eikä lomautuksia juurikaan tarvittu.

Lomautukset erityisesti jouluna ovat alalla jokavuotinen puheenaihe. Laki ei estä yrityksiä varautumasta hiljaisiin kausiin. Sopimusasiantuntija Markku Björn PAMin marava-yksiköstä muistuttaa, että jos lomautuksiin sitten mennään, siitä pitää ilmoittaa työntekijöille viimeistään 14 päivää etukäteen ja yt-neuvottelut on käytävä lain mukaisesti.

Aiheesta lisää Pam-lehdessä 1/2015, joka ilmestyy 23.1.

 

 

Teksti: Tiina Ritala

 

Uusimmat

Suosituimmat