Uutinen - 19.03.2018 klo 15.26
Työehtosopimusneuvottelut

Reilu 100 callcentereiden työntekijää marssi ulos

Helsinki tänään klo 14.

Helsinki tänään klo 14.

Callcenterien työntekijöiden mitta täyttyi tänään, kun alan neuvottelut työehtosopimuksesta eivät tunnu etenevän. Neljässä eri toimipisteessä eri puolilla maata työntekijät marssivat ulos.

Puhelinpalveluja- ja yhteyskeskuksia koskevan työehtosopimuksen voimassaoloaika päättyi yli vuosi sitten. Perjantai-iltana näytti siltä, että alalle saataisiin piakkoin uudet palkat ja vähimmäistyöehdot, mutta viikonloppuna tilanne otti taas takapakkia. Työntekijät saivat tilanteesta tarpeekseen.

”Siltä näyttää, että ihmiset halusivat saada neuvotteluihin lopultakin vauhtia ja lähtivät ulos. Palkankorotusta tässä on odoteltu jo pitkään. Täällä Iisalmessa töitä tehdään alle 10 euron tuntipalkalla”, luottamusmies Markku Rantamaa Iisalmesta kertoo.

PAM neuvottelee puhelinpalveluja- ja yhteyskeskuksia koskevan työehtosopimuksen Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa. Neuvotteluja työehtosopimuksesta jatkettiin maantaina 19.3. iltapäivällä.

Työehtosopimus on normaalisitova. Se tarkoittaa sitä, että työehtosopimusta noudatetaan vain työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Muilla yrityksillä ei ole vähimmäistyöehtoja tai vähimmäispalkkoja. Puhelinpalvelualaa on yleisesti pidetty esimerkkinä alasta, jolla on vaikeuksia saada rekrytoitua työvoimaa.

Kaikkiaan mielenilmaukseen osallistui reilu 100 työntekijää Moment Groupin toimipisteistä Tampereella, Iisalmessa ja Pieksamällä sekä Webhelpin toimipisteestä Helsingissä.

Iisalmi kello 14.

19.3. Uutista korjattu klo 16.00 ja tarkennettu osallistujamäärää reilusta 70:sta yli 100:aan.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat