Uutinen - 05.05.2020 klo 13.23
Politiikka

Ravintoloiden rajoitusten asteittainen purku voi pahimmillaan syventää yritysten ahdinkoa

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen toivoo maan hallitukselta pikaisia ja reiluja päätöksiä ravintola-alan tukipaketista.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen toivoo maan hallitukselta pikaisia ja reiluja päätöksiä ravintola-alan tukipaketista.

Uutiset ravintoloiden asteittaisesta avaamisesta otettiin PAMissa vastaan ristiriitaisin tuntein. Parhaimmillaan purku voi tarkoittaa askelta kohti alan toipumista ja työpaikkojen säilymistä. Pahimmillaan ne aiheuttavat konkurssiaallon ja pitkittynyttä työttömyyttä.

Päätös ravintoloiden avaamisesta on PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällisen mielestä oikean suuntainen. Epäilystä herättää kuitenkin se, mitä hallituksen linjaama ravintolatoiminnan vaiheittainen avaaminen ja siihen liittyvät määräykset lopulta yrityksille ja alan työntekijöille tarkoittavat.

Huolestuttavin tilanne Rönni-Sällisen mielestään muodostuu silloin, jos ravintolat avaavat ovensa, mutta esimerkiksi mahdollisesti voimaan jäävät turvallisuus- ja rajoitusmääräykset aiheuttavat asiakaskadon.

”Jos rajoitustoimien purkua ei mietitä terveistä lähtökohdista ja yritysten näkökulmasta, voi tilanne lopulta johtaa siihen, että ovet ovat auki, yritysten kiinteät kulut juoksevat, mutta työntekijät työskentelevät tyhjille pöydille eikä tuloja synny", Rönni-Sällinen  huomauttaa ja jatkaa

”Siitä ei moni vielä tällä hetkellä nipin napin pystyssä oleva alan yritys enää selviä. Konkursseja tulee ja se taas tarkoittaa työntekijöille työpaikan menetystä ja pidempää työttömyysjaksoa. Toivon, että tämä uhka otetaan vakavasti huomioon, kun säännöksiä rajoitusten purkamiseksi valmistellaan.”

Matkailu- ja ravintola-alan on joutunut koronakriisin keskiöön ja siksi PAMkin on toistuvasti vaatinut maan hallitukselta ripeitä tukipäätöksiä alan yrityksille.

”Riittävä ja oikein kohdennettu tuki alalle on välttämätöntä. Toivon, ettei tilanne kärjisty ja, ettei koronakriisin maksajiksi joudu palvelualoilla ja ravintoloissa työskentelevät työntekijät. He, jotka ovat jo kantaneet vastuuta ja luopuneet omista eduistaan yhteisen vastuunkannon nimissä. Siksi ravintolatukipäätös on saatava käyttöön pikaisesti ja sen on kohdistuttava reilulla tavalla alalle", Rönni-Sällinen vaatii.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat