Artikkeli - 17.02.2018 klo 10.00
Nuoret

Ravintola C:n Juulia Elorannalla riittää energiaa Gastro-messujen Vuoden Tarjoilija 2018 -finaaliin

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun finalisti Juulia Elorannan mielestä kilpaileminen on kehittävää, jännittävää ja mielettömän hauskaa. Kuva: Rami Marjamäki

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun finalisti Juulia Elorannan mielestä kilpaileminen on kehittävää, jännittävää ja mielettömän hauskaa. Kuva: Rami Marjamäki

Tarjoilijan ammatin vaativuus korostuu, kun huippuluokan tarjoilijat pääsevät näyttämään taitojaan yhdessä Vuoden kokki -semifinalistien kanssa.

”Ajatus verkostoitumisesta ja siitä, että saan lisää varmuutta ja kokemusta kilpailun kautta, tuntuu hyvältä, tamperelaisessa ravintola C:ssä työskentelevä Juulia Eloranta sanoo.

Nuori restonomi on yksi vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun semifinalisteista. Kannustuksen lähteä kisaan mukaan hän sai työnantajaltaan.

"Kilpailukokemusta sain viime vuonna osallistumalla Trophée Laroche the Best Sommelier of Finland -kilpailuun ja Vuoden Nuori Sommelier 2017 -kilpailuun”, Eloranta kertoo.

Varsinainen h-hetki on vielä edessä. Kisoihin osallistuminen on kuitenkin ollut Elorannan mielestä hieno kokemus. Hän kannustaa kaikkia lähtemään kisailuun mukaan, oli sitten kyse tarjoilusta, baarimestarin töistä tai viinipuuhista.

”Vaikka omien töiden, opiskeluiden ja kiireiden keskellä saattaa tuntua siltä, ettei aika tai energia riitä mihinkään ylimääräiseen, on kilpaileminen äärimmäisen kehittävää oman ammatillisen osaamisen kannalta, ja kaikessa jännittävyydessäänkin ihan mielettömän hauskaa.”

Samalla työnantaja hyötyy huomiosta, Eloranta pohtii.

Hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisille suunnatut Gastro-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.–16.3. Alan asiantuntemusta löytyy myös PAMin uudistetulta messuosastolta – oli sitten kysyttävää työehdoista tai vaikkapa liiton jäsenyydestä. PAMin pop up -toimistossa liittoon liittyminenkin sujuu vaivattomasti.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat