Uutinen - 12.05.2017 klo 15.28

Puhtausalan ammattilainen 2017 on Tarja Vola

Tarja Vola opasti yhdistelmäkoneen käyttöä Puhtausalan ammattilainen -finaalin tuomareille Tuija Braxille, Niina Kestille ja Tuula Jauhiainen-Ridellille. Kuva: Annina Mannila

Tarja Vola opasti yhdistelmäkoneen käyttöä Puhtausalan ammattilainen -finaalin tuomareille Tuija Braxille, Niina Kestille ja Tuula Jauhiainen-Ridellille. Kuva: Annina Mannila

Pamilainen Tarja Vola vakuutti tuomariston 30 vuoden kokemuksellaan, jatkuvalla itsensä kehittämisellä ja sanavalmiudella. Puhtausalan ammattilainen -finaali ratkaistiin kolmatta kertaa kansainvälisillä puhtausalan Finnclean-ammattimessuilla.

Puhtausalan ammattilainen-kilpailun on voittanut pamilainen siivooja Tarja Vola, joka työskentelee Lassila & Tikanojalla kohteenaan Invalidiliiton asumispalveluiden Lahden Validia-talo. Kilpailun finaali käytiin kansainvälisillä puhtausalan Finnclean-ammattimessuilla Tampereella 12. toukokuuta.

Kilpailijat suorittivat useita tehtäviä, joissa piti esimerkiksi tunnistaa pesuaineita, opastaa yhdistelmäkoneen käyttöä ja laatia kirjallinen siivoussuunnitelma. Lisäksi finalistien esiintymistaitoja testattiin yksilöhaastatteluilla messulavalla.

Tuomaristo perusteli valintaansa sillä, että Vola on hyvä ammattilaisuuden esikuva ja esiintymisvalmis alan puolestapuhuja. Vola edustaa hyvin alaa ja on pitkän linjan ammattilainen. Hän on kehittänyt itseään jatkuvasti ja tehnyt monipuolisesti eri tehtäviä.

Volalla on takanaan 30 vuoden kokemus alalta. Hän kuvaili voittoa tuoreeltaan huikeaksi.

– Puhtausalan ammattilaisten on oltava enemmän esillä. Me voimme itse muuttaa alaa ja sen arvostusta, Vola sanoo.

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finalistit valittiin 20 ehdokkaan joukosta. Kilpailun järjestivät Finnclean-messujen yhteydessä PAM, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, SSTL Puhtausala -yhdistys ja Kiinteistötyönantajat-yhdistys. Puhtausalan ammattilainen on valittu vuodesta 2008 lähtien.

 

 

Teksti: Solja Virkkunen

 

Uusimmat

Suosituimmat