Uutinen - 07.02.2019 klo 13.49
Työelämä

Pitkä työura poiki Pekka Salomaalle presidentin myöntämän kunniamerkin

Alussa Pekka sai enemmän tukea, nyt työarki kaupassa sujuu pitkälti rutiinilla. Pekka Salomaalla on omat työtehtävät, jotka hän hoitaa usein itse tai työkaverin kanssa. Kuva: Liisa Takala.

Alussa Pekka sai enemmän tukea, nyt työarki kaupassa sujuu pitkälti rutiinilla. Pekka Salomaalla on omat työtehtävät, jotka hän hoitaa usein itse tai työkaverin kanssa. Kuva: Liisa Takala.

Helsingin Itälahdenkadun S-marketissa työskentelevä Pekka Salomaa on monelle tuttu kasvo, sillä hän on ollut S-marketin palveluksessa yli 20 vuotta. Hän on kun kuka tahansa työntekijä, mutta saa säännöllisesti ohjausta. Se on mahdollistanut hänelle pitkän uran kaupan alalla.

Hymyä riittää, kun Pekka Salomaa kävelee vastaan S-marketin käytävillä. Aamurutiinit ovat takana ja seuraavaksi hän suuntaa toimiston puolelle. Tänään on haastattelu edessä.

Siitä on nyt jo yli 20 vuotta, kun Pekka astui ensimmäisen kerran lauttasaarelaisen S-marketin ovesta sisään työasussa. Työnantaja on pysynyt samana, vaikka työpaikka onkin vaihtunut vuosien varrella. Aiemmin hän oli töissä toisessa lauttasaarelaisessa S-marketissa, joka sittemmin purettiin. Lauttasaaren kadut ovat Pekalle hyvinkin tuttuja.

”Työpaikan etsimisessä sain kehitysvammaohjaajalta apua. Silloin ei ollut vaikeaa saada töitä”, muistelee Pekka.

Työuransa alussa hän sai enemmän tukea, nyt työarki sujuu pitkälti rutiinilla. Pekalla on omat työtehtävät, jotka hän hoitaa itsenäisesti tai työkaverin kanssa. Tyypillinen työpäivä alkaa kello 8 tuomalla tavaroita lavalla kaupan alakerran lastauksesta tavarahissillä. Tavarat hän vie kaupan eri osastoille, esimerkiksi kasvikset hedelmä- ja vihannesosastolle eli ”hevi:lle” tai paperit ”pehmopuolelle”. Sen jälkeen tyhjät lavat on vietävä alakertaan. Maanantaisin ja torstaisin hän on juomaosastolla. Myös pahvien lajittelu on Pekan vastuulla.

Tyypillinen työpäivä sisältää muun muassa tavaroiden viemistä eri osastoille, kuten paperit ”pehmopuolelle”. Kuva: Liisa Takala

Pekan ja hänen nykyisen esimiehen Jaser Hysenin yhteinen taival alkoi kaksi vuotta sitten, kun Hyseni tuli kaupan marketpäälliköksi.

”Aika vähän Pekka on tarvinnut tukea näissä tehtävissä. Enemmän tuki tulee tarpeen silloin, kun kauppaan tulee uusia tuotteita ja pitää niille etsiä paikka. Hän on löytänyt oman tapansa selvitä eri tilanteista, ja hyvin on mennyt. Pekka tarvitsee apua esimerkiksi lukutehtävissä ja laskemisessa”, kertoo Hyseni.

Noin kerran kuukaudessa työpaikalla vierailee Pekan ohjaaja, joka kyselee kuulumisia. Tapaamisten välissä hän vaihtaa sähköpostia esimiehen kanssa. Se on ollut hyvä tapa toimia.

Vuoden alusta Pekka siirtyi osa-aikaeläkkeellä, ja nyt hän tekee lyhyempää työviikkoa, noin 15 tuntia viikossa. Ne päivät, jolloin hän on töissä, hän lopettaa kello 13. Aikaa jää näin myös hänen lempiharrastukseensa, musiikkiin. Tämä on ollut hänen mielestään hyvä ratkaisu, vaikka aina uudet tilanteet vaativat sopeutumista.

”Se on tuonut vaihtelevuutta elämään, ja lisäaika tulee tarpeen, koska soitan rumpuja bändissä. Kouluajoista lähtien olen harrastanut musiikkia”, hän kertoo.

”Pekka on muun muassa esiintynyt bändinsä kanssa työporukan virkistyspäivällä”, Hyseni lisää .

Iloisin mielin töissä

”Ei ole sellaista työtehtävää, mistä en tykkäisi. Kaikki on kivaa. Vaikka joskus juomalaitteet ovat hankalia”, sanoo Pekka tomerasti.

”Jos Pekka on esimerkiksi lomalla, niin asiakkaat kysyvät usein Pekan perään. Varsinkin kun hän on ollut pitkään täällä Lauttasaaressa töissä, niin ihmiset tuntevat hänet hyvin. Hän tulee kaikkien kanssa toimeen”, Hyseni kertoo.

Työyhteisöön kuuluu 21 työntekijää. Pekan mukaan porukka on mukava, pomo mukaan lukien, hän toteaa pilke silmäkulmassa.

”Pekka on opettanut työyhteisöämme ymmärtämään erilaisia ihmisiä paremmin. Porukka suhtautua hyvin Pekan kaltaisiin ihmisiin, ja hänestä pidetään huolta. Jos Pekka ei muista käydä tauolla, niin kyllä hänelle käydään sanomassa. Hänelle ei synny riitaa kenenkään kanssa ja eikä hän ole koskaan myöhästynyt”, Hyseni sanoo.

Inhimillisyys edellä

Mitä vinkkejä Pekan esimies antaisi muille työnantajille, jotka miettivät Pekan kaltaisten ihmisten palkkaamista?
”Ei kannata olla liian vaativa heti alussa, vaan pitää olla kärsivällinen, eikä sulkea ketään pois potentiaalisena työntekijänä. Uskon että, Pekan kaltaiset ihmiset pärjäisivät varmasti kaupan alan ja muun alan töissä. Vaikka työpaikoilla puhutaankin tehokkuudesta nykyään, ei kuitenkaan saisi unohtaa ihmistä. Kaikille pitäisi uskaltaa antaa mahdollisuus”, Hyseni vastaa.

Entä mitä Pekka haluasi sanoa niille, jotka harkitsevat työntekoa?
”Kannattaa etsiä töitä ja tehdä sitä mitä on tarjolla. Ei kannata jäädä kotiin tai asuntolaan mököttämään, vaan uskaltaa lähteä ulos. Työnteko on ollut todella arvokasta minulle”, Pekka myöntää.

Hänen työpanoksensa on ollut arvokasta myös muille, sillä vuoden 2017 itsenäisyyspäivänä Pekka sai presidentin myöntämä kunniamerkki pitkästä ja merkittävästä työurasta kaupan palveluksessa.

”Tässä linnanjuhlien kutsua odotellessa”, Pekka naurahtaa.

Kehitysvammaliiton mukaan Suomessa on noin 25 000 työikäistä kehitysvammaista henkilöä. Heistä vain noin 500–600 on palkkatöissä, vaikka on arvioitu, että ainakin 3 000 kehitysvammaisia henkilöä, joilla on sekä koulutus että halua työntekoon, voisi työllistyä palkkatyöhön. Lue myös aiheeseen liittyvä artikkeli:
Kehitysvammaisten työllisyyttä voisi parantaa oikeanlaisella tuella.

 

 

Teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Uusimmat

Suosituimmat