Uutinen - 19.02.2018 klo 17.38
Työehtosopimusneuvottelut

Pieniä erityisaloja koskevia työehtosopimusneuvotteluja käytiin tänään useammassa eri pöydässä

Kopio- ja tulostusalan, kuvanvalmistamojen, erityisteollisuuden, bingon ja kotitalouskone- ja kodintekniikkahuolto- sekä palveluautomaattialan tes-neuvottelut etenevät verkalleen.

PAM ja Palvelutyönantajat PALTA tapasivat tänään useammilla eri kokoonpanoilla työehtosopimusneuvottelujen merkeissä. PALTAlaisten alojen osalta PAM neuvottelee kunkin alan työehtosopimuksesta erikseen, sillä PALTAlla ei ollut halua neuvotella PAMin esityksen mukaisesti kaikille yhteisestä runkosopimuksesta.

Kopio- ja tulostusalan pöydässä käytiin läpi työehtojen tekstikohtia ja sovittiin, että PAM tekee niihin tarkennuksia ja vastaesityksiä. Sopimusasiantuntija Marko Lindforsin mukaan työnantajapuoli pitää edelleen kiinni tietyistä muun muassa koeaikaa sekä palkkaratkaisua koskevista esityksistään, joten ne vaativat yhä neuvottelemista.

Hyvin samankaltainen tilanne vallitsee esimerkiksi kuvanvalmistamojen neuvotteluissa. Esityksiä on käyty läpi ja PAMin puolelta luvattu vastaesityksiä ensi tapaamiseen. PAM kohtaa PALTAn jälleen kaikkien nyt neuvoteltavien pienten erityisalojen tessien äärellä viikon päästä tiistaina 27.2.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat