Artikkeli - 08.06.2018 klo 14.55
Työelämä

Perheyritys tarjosi työntekijälleen kokoaikatyötä – henkilöstömäärän arviointi on usein tasapainoilua matkailualalla

Pienessä matkailuyrityksessä työskentelevä Kaija Pinta sai hiljattain vakituisen kokoaikatyön, mutta Suomen matkailubuumi ei muualla aina ulotu henkilökuntaan asti.

Kaija Pinnalla on riittänyt touhua ja tohinaa työssään Calliolan kokous- ja tapahtumahotellissa, eikä hän siksi ole ehtinyt ihan täysillä iloita saamastaan mahtavasta työtarjouksesta: kokoaikatyö 1. toukokuuta lähtien.

”Totta kai se on hyvä uutinen!” 54-vuotias Pinta sanoo työpaikkansa aurinkoisella pihaterassilla.

On aamupäivä, eikä päivän asiakasryhmä ole vielä kurvannut bussilla pihalle. Voi helposti kuvitella, että Pinta johtaa isojenkin tilaisuuksien tarjoilut luonnikkaasti. Vuosien asiakaspalvelutyö on tuonut olemukseen ryhtiä. Hän vetää hääjuhlia tänä kesänä vaikka kuinka monena viikonloppuna, sillä häitä riittää syyskuun alkuun asti.

Tilauspohjaisesti toimivassa Calliolassa käy myös yritys- ja virastoryhmiä koulutus- ja virkistystapahtumissa. Ollaan Länsi-Uudellamaalla, Itämeren rannalla, Raaseporin Snappertunassa, kiemuraisen tien päässä saaressa, jonne vie silta. Lähellä ovat Fagervikin ja Billnäsin vanhat ruukkialueet sekä Raaseporin linna.

Kaija Pinta sanoo, että välillä on hyvä vetää henkeä täällä laiturilla omassa rauhassa. Kuva: Eeva Anundi

Työtuntien määrä tärkeintä työntekijälle 

Suomessa on meneillään matkailubuumi. Ulkomaisia matkailijoita saapui tänne viime vuonna lähes 17 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kotimaanmatkailukin kasvoi, mutta huomattavasti vähemmän. Työntekijöiden ja työtuntien määrä kasvoi viime vuonna edellisvuoteen verrattuna.

Tänä vuonna työntekijöiden ja etenkin työtuntien määrä on kuitenkin kääntynyt laskuun. Uusista työsuhteista 52 prosenttia on osa-aikaisia, 37 prosenttia on määräaikaisuuksia.

”Työntekijälle on tärkeää, että työtunteja riittää”, Kaija Pinta sanoo. Aiemmin hänellä oli nollasopimus  toisessa matkailuyrityksessä eikä vuoroja ollut riittävästi. Hän asuu omakotitalossa, ja toinen lapsista asuu vielä kotona, rahalle on siis käyttöä. Pieni kokous- ja tapahtumahotelli Calliola oli tullut hänelle ennestään tutuksi, kun hän oli tehnyt tänne keikkaa ekstraajana. 

”Työntekijöiden hyvinvointi on täällä tärkeä asia – se taas heijastuu asiakkaisiin asti”, Pinta kehuu.

Työntekijät ovat vastaavasti valmiit joustamaan ja tekemään monia eri töitä. Pinta itse tarttuu vaikka luutaan, jos tarvitaan.

”Kerran olin etsimässä karannutta kiliä! Se tuli polulla vastaan ja meni lopulta tyytyväisenä aitaukseen” Kaija Pinta kertoo. Kuva: Eeva Anundi.

8 työntekijää ja 24 ekstraa

Alueella laiduntaa kesäisin lampaita, jotka hoitavat samalla saaristomaisemaa luonnonmukaisesti. Calliola työllistää ympäri vuoden kahdeksan kokoaikaista työntekijää: kaksi kokkia, kaksi asiakaspalvelutyöntekijää, kaksi kunnossapitotyöntekijää ja kaksi myyjää.

Calliolan listoilla on 24 ekstraa, ja juuri asiakaspalvelupäällikkö Pinnan tehtävänä on kutsua heitä töihin tilauksiin. Yöpymään mahtuu 80 ihmistä. Silloin, kun täällä juhlitaan häitä, muita ryhmiä ei kutsuta. Henkilöstömäärän arviointi on tasapainoilua.

”Et voi pitää ylimiehitystä”, Pinta sanoo.

PAMiin kuuluva Pinta uskoo matkailun Suomeen lisääntyvän, jos vain uskallamme luottaa vahvuuksiimme: hiljaisuuteen, luontoon ja lähiruokaan.

”Ja siihen, että me suomalaiset sanomme asiat suoraan ja olemme rehtejä”, hän lisää.

Virkavapaa ja alanvaihto toivat perheyritykseen

Pintasta itsestään huokuva varmuus on peräisin ainakin monista työpaikan vaihdoksista. Edellisiä työnantajia ovat olleet muun muassa Zetor, Silja Line, Långvik, Fiskars Värdshus ja Villa Störsvik. Kahvilatyötä hän teki kotipaikkakunnallaan Fiskarsissa ja 18-vuotiaana hän piti äitinsä kanssa voileipäkauppaa Ruotsissa.

Nyt alkukesän päivänä Kaija Pinta kävelee meren rannalla Calliolassa ja muistelee uransa vaikeaa vaihetta. Hän oli työskennellyt 16 vuotta Ruotsin-laivoilla, kun huomasi, että asiakkaiden kohtaamiseen tuli pinnistyksen makua. Hymy ei ollut aito. Humalaiset ärsyttivät.

Pinta otti virkavapaata ja aikoi vaihtaa alaa. Hän toipui uupumuksesta. Ratkaisuksi tuli päätös pysyä matkailualalla, mutta jättää suuret yritykset taakse ja siirtyä töihin pieniin perheyrityksiin, joissa on persoonallinen ote.

”Ne ovat minun juttuni! Ehdottomasti.”

Hän kokee, että henkilökunta pystyy Calliolassa vaikuttamaan asioihin. Esimerkiksi työntekijöiden pitkät pellavaessut ovat Pinnan ideoima hankinta. Täällä työntekijä myös todella vastaa asiakkaiden viihtymisestä ja pääsee itsekin enemmän tunnelmaan.

Tästä kertoo yksi Pinnan tämän kevään suosikkihetkistä: kesken häävieraiden skoolailun ohi pujahti valkohäntäpeura. Se oli maagista niin kilttiasuisille skottivieraille kuin itselle. ”Työntekijöiden hyvinvointi on täällä tärkeä asia”, hän kertoo.

Kesäkokki Rasmus Kallankari ja Kaija Pinta keräävät nokkosia, välillä kerätään rosmariinia ja männynkerkkää. Kuva: Eeva Anundi.

Yrittäjä: Lisää yhteistyötä

Calliolan perheyrityksen toinen omistaja Kari Kasanen on seurannut matkailualaa tiiviisti 21 vuoden ajan, vaikka hänellä on myös viisi muuta yritystä aivan muilta toimialoilta.

Kasasen mielestä suurin ratkaisua vaativa ongelma on se, että jonkin seudun yritykset eivät tee riittävästi yhteistyötä vaan pakertavat yksikseen. Jokaisella alueella pitää olla matkailullisesti oma identiteettinsä. Myös Länsi-Uudellamaalla olisi tekemistä, että vanhat ruukit ja meri vetäisivät tänne matkailijoita kuten Antoni Gaudin arkkitehtuuri Barcelonan-kävijöitä.

Hänen mielestään myös sunnuntain tuplapalkasta pitäisi hänen mukaansa luopua, sillä tilauspaikalle sunnuntaikorvaukset ovat haaste. Pyhänä toteutettaviin tilaisuuksiin ei voi nostaa hintaa, muuten paikka olisi asiakkaalle liian kallis. ”Vaikeampaa liiketoimintaa en kokeneena liiketoimijana tiedä.”

Calliolan liikevaihto oli viime vuonna noin miljoonan, mistä lähes puolet meni henkilöstökuluihin. Tulos oli niukasti voitollinen. Vastaanottotiski on näyttävien lasiovien takana rakennuksessa, jota ei heti yhdistä vanhaksi navetaksi. Calliolassa on 16 rakennusta ja 80 yöpymispaikkaa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat