Artikkeli - 27.01.2020 klo 10.27
Työtaistelu

Paperiliiton lakko – miten toimia pamilaisena

Lakkovahti UPM Kaukaan tehtaanportilla Lappeenrannassa aikaisin maanantaiaamuna 27. tammikuuta 2020. Kuva: Lauri Heino/Lehtikuva

Lakkovahti UPM Kaukaan tehtaanportilla Lappeenrannassa aikaisin maanantaiaamuna 27. tammikuuta 2020. Kuva: Lauri Heino/Lehtikuva

Paperiliitto on aloittanut työtaistelutoimenpiteitä, jotka saattavat koskettaa myös pamilaisia ja vaikuttaa pamilaisten elämään.

Paperiteollisuuden toimipaikkoja koskeva kaksiviikkoinen työnseisaus alkoi maanantaina 27.1., ja se voi koskea myös PAMin jäseniä ja näkyä pamilaisten työpaikoilla. Paperiliiton työehtosopimusneuvotteluissa ei olla päästy neuvottelutulokseen, joka olisi liiton jäsenille hyväksyttävissä.

Yhtä aikaa Paperiliiton kanssa alkavat paperiteollisuuden toimihenkilöitä edustavan Ammattiliitto Pron ja mekaanisen metsäteollisuuden sopimusta neuvottelevan Teollisuusliiton lakot Metsäteollisuuden jäsenyrityksissä. 

Jos työnteko estyy toisten työntekijöiden lakon vuoksi, työntekijällä on oikeus saada enintään 7 päivältä palkkaa. Tästä oikeudesta sekä muista lakon mahdollisista vaikutuksista (lomautus, vuoron tai tehtävän vaihtaminen) löydät lisätietoa täältä.

Ajankohtaista tietoa työtaistelutoimenpiteistä löydät Paperiliiton verkkosivuilta

Paperiliiton lakko

Lakko alkoi maanantaina 27.1. työvuoron päättyessä kello 6.00 tai klo 7.00. Lakko päättyy maanantaina 10.2. aamuvuoron tai päivätyöajan alkaessa, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta. Paperiliitto on myös laajentanut lakkoa kolmannelle viikolle 10. helmikuuta alkaen. Samana päivänä alkaa 12 tuotantolaitoksella työnantajan ilmoittama kolmen vuorokauden mittainen työsulku. 

Paperiliitto on julistanut lakkoon kaikki paperiteollisuuden työehtosopimuksen alaiset työt Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten toimipaikoissa sekä muissa työehtosopimusta noudattavissa toimipaikoissa.

Lisätietoja lakkoon liittyvistä asioista saat oman työpaikkasi pääluottamusmieheltä.
Lakkoon liittyviin kysymyksiin vastataan myös osoitteessa lakko@paperiliitto.fi
 

Lakkoavustuksesta:

Jos olet PAMin jäsen, haethan lakkoavustusta yrityksesi pääluottamusmiehen kautta. 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat