Uutinen - 18.05.2017 klo 13.05

PAMin valtuusto: Työehtosopimusneuvottelujen tavoitteena ansiotulon nosto!

Palvelualojen ammattiliitto PAMin valtuusto toteaa PAMin tavoittelevan tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa ratkaisuja, joilla kilpailukykysopimuksen kipeät vaikutukset palvelualojen työntekijöille voidaan hyvittää työntekijöille.

PAMin valtuusto vaatii, että Suomen kilpailukyvyn parantuessa ja taloustilanteen voimistuessa, on tulevissa työehtosopimusneuvotteluissa ja palkkaratkaisuissa päästävä eroon kilpailukykysopimuksen mukanaan tuomista heikennyksistä työntekijöille.

Valtuuston tavoitteena on, että palvelualoilla työskentelevien ansiotulot nousevat. Valtuusto vaatii, että tehdystä työstä on saatava palkka, jolla on tultava toimeen.

PAMin valtuusto toteaa, että Suomi 100 vuotta juhlavuonna on tärkeää, ettei työnantajien painostus johda tilanteeseen, jossa asioiden sopimisessa tai ihmisoikeuksissa otetaan takapakkia. Siksi jo nyt alipalkattu, ylityöllistetty ja äärimmilleen kuormittunut henkilöstö sekä matalapalkkatyö tarvitsevat ansaitsemansa arvon. Siksi valtuusto haastaa mukaan koko palkansaajaliikkeen puolustamaan työntekijöiden perusoikeuksia sekä luomaan luottamusta yhteiskuntaan yhdessä.


PAMin kevätvaltuusto kokoontui Kolilla 17.–18.5.2017. Lue koko päätöslausuma täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat