Uutinen - 07.04.2020 klo 08.00
Koulutus

PAMin uusi koulutuspäällikkö: "koulutuksista terveyttä ja hyvinvointia kaikille jäsenille"

Merja Westman uskoo PAMin verkkokoulutusvalikoimasta löytyvän jokaiselle jotain. Kuvaaja: Susanna Kekkonen

Merja Westman uskoo PAMin verkkokoulutusvalikoimasta löytyvän jokaiselle jotain. Kuvaaja: Susanna Kekkonen

Koronapandemiasta huolimatta PAMin verkkokoulutukset pyörivät normaalisti – turvallisesti tietokoneen välityksellä.

Kaikki lähiopetuksen kurssit maaliskuun puolestavälistä toukokuun loppuun on pääsääntöisesti siirretty syksyyn, muutama myös peruttu koronapandemian vuoksi, toteaa PAMin koulutuspäällikkö Merja Westman.

Joitakin kursseja on mahdollista korvata ainakin osittain etäopiskeluna verkossa tai monimuoto-opiskeluna. Westman kannustaa tutustumaan PAMin verkkokoulutuksiin ihan jo oman mielenvirkeydenkin vuoksi.

”Uskoisin valikoimasta löytyvän jokaiselle jotain.”

Kevään perutuille kursseille ilmoittautuneille on lähetetty tieto muutoksista ja mahdollisuudesta hakeutua vastaaville syksyn kursseille, Westman jatkaa.

”Luottamushenkilöiden työnantajatuen piirissä olevien kurssien muutoksista sovimme työnantajaliittojen kanssa. Tavoitteena on, että koulutusoikeudet siirrettäville kursseille säilyvät ennallaan.”

 

Urapalvelusta uutta suuntaa

Westman suosittelee hyödyntämään myös maksutonta ja monipuolista Urapalvelutarjontaa.

”Urapalvelussa on monenlaisia webinaareja ja tallenteita, video-koulutusta, verkkokursseja ja henkilökohtaista valmennusta – kaikille jäsenille.”

Testissä luottamushenkilöiden työnohjaussivusto

Huhtikuun alusta on pääluottamusmiehillä ollut testattavana luottamushenkilöiden työnohjausta varten suunniteltu sivusto, esittelee Westman kehitteillä olevaa palvelua.

”Haluamme tukea luottamushenkilöitä ja helpottaa heidän kuormitustaan tässä poikkeuksellisessa ja vaikeassa tilanteessa.”

Pääluottamusmiehillä on kolmisen viikkoa aikaan testata sivuston toimivuutta. Palvelussa luottamusmiehillä on mahdollisuus varata puhelinaika PAMin koulutetuille työnohjaajille tai käydä keskustelua mieltä liikuttavista asioista chat-linjalla.

”Ohjaus on henkilökohtaista ja luottamukseen perustuvaa, jossa kaikenlaisten tunteiden ja ajatusten kertominen on mahdollista”, Westman jatkaa.

”Tavoitteena on tukea luottamushenkilön omaa jaksamista, keventää mieltä haasteiden keskellä ja katsoa asioissa eteenpäin.”

Jos kokemukset pilotista ovat positiivisia, palvelua laajennetaan myös muille luottamushenkilöille.

 

Tulevaisuuden suhteen Westman on varovaisen toiveikas. Hän uskoo ja toivoo, että kurssit pyörivät normaalisti taas elokuusta alkaen.

”Jos pandemiatilanne pitkittyy, arvioimme tilannetta uudelleen”, hän selvittää.

”Näin poikkeuksellisissa olosuhteissa kuin tällä hetkellä eletään, haluan toivottaa kaikille pamilaisille erityisesti terveyttä ja hyvinvointia.”

 

Tutustu PAMin monipuoliseen verkkokoulutustarjontaan.

Lisätietoa verkkokoulutuksesta.

 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat