Tiedote - 20.11.2018 klo 12.26
Työmarkkinat

PAMin Selin toivoo yrittäjille järjestöä, joka neuvoisi heitä

Syksyllä käyty kiivas keskustelu irtisanomislain ympärillä nosti esiin sen tosiasian, että Suomessa ei tunnu olevan järjestöä, joka neuvoisi yrittäjiä työsuhdeasioissa. ”On pakko kysyä, pitäisikö jonkun perustaa sellainen”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoi liittonsa valtuuston kokouksessa.

Viime viikolla, kun eduskunnassa käytiin lähetekeskustelu uusista irtisanomispykälistä, hallituksen edustajat perustelivat uuden lainsäädännön tarpeellisuutta erityisesti sillä, että yrittäjistä tuntuu siltä, että irtisanominen on vaikeaa.

”Olisi parempi, että heille olisi tarjolla tietoa asiasta”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin totesi.

Hänen mielestään Suomen Yrittäjien syksyisen viestinnän pohjalta kuva suomalaisista yrittäjistä muodostui varsin kummalliseksi.

”Veikkaan, että harva yrittäjäkään tunnisti melskaamisesta itseään. Kaikki me tiedämme, että valtaosa pienistä yrittäjistä tosiaankin tekee pitkää päivää itseään säästelemättä. Usein vahvuutena on itse asian eli esimerkiksi kokkauksen osaaminen. Sen sijaan pykälät ja paperityöt voivat sujua heikommin”, Selin sanoi.

Vaikka uusi esitetty ja kolmikantaisesti valmisteltu lainsäädäntö vastaakin erittäin pitkälle nykyistä oikeuskäytäntöä, on silti selvää, että oikeuteen viedään jatkossa irtisanomisia, joilla haetaan lainsäädännön rajoja.

”On pakko kysyä, pitäisikö jonkun perustaa Suomeen järjestö, jonka jäsenmaksun maksamalla yrittäjät saisivat asiantuntevaa opastusta ja mahdollisesti oikeusapuakin työsuhdeasioiden hoitamisessa. Sellainen tuntuu maasta puuttuvan. Työntekijöille on tarjolla tähän tarkoitukseen ammattiyhdistysliike ja työnantajayrittäjät saavat neuvontaa asioiden hoitamiseen työantajaliitoista”, Selin totesi.

PAMin valtuusto pitää sääntömääräisen kokouksensa 20.-21.11.2018 Hattulassa. Valtuusto päättää muun muassa toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta ja keskustelee liittokokouksessa hyväksyttävästä tavoiteohjelmasta. Valtuustoon kuuluu 50 varsinaista jäsentä, puheenjohtaja ja 2 varapuheenjohtajaa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat