Uutinen - 15.02.2018 klo 13.41
Työehtosopimusneuvottelut

PAMin Niina Koivuniemi kiittää jäseniä vahvasta tuesta lakkovaroitukselle - tavoitteena on neuvottelutulos

Palvelualojen ammattiliitto PAMin eilen antama lakkovaroitus on synnyttänyt voimakkaita tunteita kiinteistöpalvelualalla työskentelevien keskuudessa. Lakko on harkittu painostustoimi, jonka tavoitteena on torjua työnantajien heikennysesitykset ja saavuttaa neuvottelutulos.

Miksi lakkovaroitusta ei annettu koskemaan kaikkia alan töitä kaikissa yrityksissä ja useammaksi päiväksi? Tätä kysymystä jäsenet ovat esittäneet ja pohtineet laajasti.

PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemen rauhoittelee pamilaisia ja kertoo, että kyseessä on tarkkaan harkittu toimenpide.

"Päätös rajoittaa lakko tässä vaiheessa vain osaan alan yrityksistä ja vain muutamaan päivään perustuu arvioomme lakon vaikutuksista. Me haluamme edelleen neuvotella. Tavoittelemme sitä, että työnantajaliitto KITAn hallituksessa päätöksiä tekevät työnantajien edustajat ymmärtävät, miten tärkeästä asiasta on kyse", Koivuniemi kertoo.

Lakon piiriin valitut kohteet, eli yritykset ja toimipaikat, täyttävät Koivuniemen mukaan kaksi tärkeää kriteeriä. Ne ovat pääasiassa isoja toimipisteitä ja niillä kaikilla on edustus Kiinteistötyönantajien hallituksessa.

"Työnantajaliiton hallitukseen on vaikutettava tässä vaiheessa prosessia.  Meidän viestimme on vahva, alan työntekijät eivät suostu heikennyksiin", Koivuniemi toteaa.

"Vaikka valmiutta olisikin, emme vielä halunneet laajentaa lakkoa suuremmaksi. Koemme, että kiistassa on kyse pääasiassa päätöksistä, joita näiden 12 yrityksen edustajat ovat tehneet työnantajaliiton hallituksessa. Siksi emme tässä vaiheessa halua aiheuttaa haittaa alan toisiin yrityksiin. Me kannamme vastuuta, toisin kuin nämä työnantajat", Koivuniemi tokaisee.

Päätös lakosta ei Koivuniemen mukaan ole ikinä helppo. Kyse on rajusta toimenpiteestä, jolla on vaikutuksia niin jäsenten arkeen, toimeentuloon kuin myös neuvotteluilmapiiriin.

"Koska emme päässeet työnantajien kanssa eteenpäin, ei meille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin käyttää sitä oikeutta, joka ammattiliitoilla on jäsentensä puolustamiseksi, ja julistaa lakko", Koivuniemi toteaa

"Olemme saaneet jäseniltä lukuisia yhteydenottoja, joissa vaaditaan järeämpiä toimenpiteitä työnantajien esittämien tavoitteiden torjumiseksi. Ymmärrän jäsenten turhautumisen tilanteeseen. Tiedän, että halu nousta barrikadeille on kova. Toivon malttia ja luottamusta siihen, että näytämme kyllä yhteisen voimamme siinä hetkessä, kun se on aivan välttämätöntä."

PAMin Facebook-sivulle tuli eilen kommentteja, joissa ihmeteltiin lakon rajauksia:

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat