Uutinen - 18.10.2018 klo 14.11
Työelämä

PAMin jäsenet mukana JHL:n lakossa

JHL :n julistaman 22.10. alkavan lakon lakkokohteissa työskentelevät PAMin jäsenet eivät tee JHL:n lakon alaisia töitä. He saavat lakkoavustuksen JHL:n kautta.

JHL on julistanut kahden päivän lakon ajalle 22.10. klo 00.00–23.10. klo 24.00, koska JHL ei hyväksy maan hallituksen valmistelemaa irtisanomislakia. Lakko näkyy siivouksessa, kiinteistöhuollossa, ruokapalveluissa sekä liikunta, kulttuuri- ja urheilupalveluissa.

JHL:n lakko toteutetaan seuraavien virka- ja työehtosopimusten soveltamisaloilla: Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus, Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus, Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus ja AVAINTES. Jos PAMin jäsen tekee töitä näillä sopimusaloilla, työpaikoilla ja kohteissa, joissa JHL:n lakko toteutetaan, PAMin jäsenen ja kenen tahansa muunkin kuuluu osallistua lakkoon.

Lakkoon on julistettu työt. JHL maksaa liittojen jäsenille 60 € lakkoavustuksen/päivä. PAMin jäsen voi siis hakea lakkoavustusta JHL:ltä sen omien ohjeiden mukaisesti.

Lakkokohteet, rajaukset ja ohjeet muun muassa lakkoavustuksen hakemiseen löydät täältä.

Lisätietoa PAMin omasta ylityökiellosta ja näkemyksistä irtisanomislakiesityksestä löydät täältä.

Otsikkoa ja ingressiä tarkennettu 19.10.2018

Uusi 2. kappale lisätty 20.10.2018

22.10. Poistettu väärintulkintoja aiheuttanut lause "Se tarkoittaa, että jos PAMin jäsen työskentelee lakon kohteena olevissa kohteissa, hän on mukana lakossa." Otsikosta poistettu sana lakkokohteissa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat