Tiedote - 23.10.2018 klo 18.45
Politiikka

PAMin hallitus päätti uusista poliittista lakoista

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus vieraili tänään pääministeri Juha Sipilän luona Kesärannassa. Vierailulla PAM pyrki vaikuttamaan maan hallitukseen, ettei se edistäisi työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämistä pienissä yrityksissä. PAMin hallitus kertoi myös päättäneensä tänään poliittisista lakoista, joiden piirissä on lähes 50 000 työntekijää.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää maan hallituksen aiheuttamaa tilannetta poikkeuksellisen kärjistyneenä.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää maan hallituksen aiheuttamaa tilannetta poikkeuksellisen kärjistyneenä.

”Työllisyyden parantuminen on kaikkien etu, mutta nyt esitetty irtisanomissuojan heikentäminen alle 10 työntekijän yrityksissä ei työllisyyttä paranna, ainoastaan eriarvoistaa työntekijöitä ja yrityksiä,” toteaa Selin.

PAMin hallituksen tämänpäiväinen pääministerin tapaaminen ei muuttanut tilannetta, vaikka olikin hyödyllinen. Tapaaminen perustui pääministerin lupaukseen keskustella PAMin hallituksen kanssa uudelleen, kun hän vieraili kilpailukykysopimusneuvottelujen yhteydessä PAMin hallituksessa vuonna 2016.

”Tapasimme tänään pääministerin ja arvostamme sitä, että hän oli edelleen valmis keskustelemaan kanssamme sekä ajankohtaisesta tilanteesta että kilpailukykysopimuksen jälkeisistä hallituksen toimenpiteistä. Hyödyllisestä keskustelusta huolimatta luottamus maan hallituksen toimintaan on edelleen vähäinen”, kertoo Selin.

PAMin hallitus päätti tänään poliittisista lakoista, joiden piirissä olisi seuraavien viikkojen aikana lähes 50 000 työntekijää. Lakkokohteista ja ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

”Pyrimme vaikuttamaan poliittisilla lakoilla maan hallitukseen, että he peruisivat esityksensä ja aloittaisivat aidot neuvottelut työllistämiskynnysten alentamisesta. Samalla pahoittelemme ulkopuolisille lakoista mahdollisesti koituvaa haittaa”, Selin sanoo.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat