Uutinen - 05.03.2018 klo 10.00
Työehtosopimusneuvottelut

PAMin hallitus käsittelee tiistaina kaupan alan neuvottelutuloksen

Viikko käynnistyy apteekin ja pienten PALTAn alojen sopimusneuvotteluilla. PAMin hallitus käsittelee tiistaina kaupan alalle saadun neuvottelutuloksen, neuvotteluosapuoli Kaupan liitto keskiviikkona.

Kaupan alan ylityökielto ja plussaldojen kerryttämiskielto päättyivät viime perjantaina 2.3., kun kaupan alalle saatiin aikaan neuvottelutulos. PAMin hallitus pui kaupan neuvottelutulosta tämän viikon tiistaina 6.3. sen jälkeen, kun sitä on samana päivänä käsitelty ensin hallituksen apuelimessä, kaupan sopimusalatoimikunnassa. Neuvotteluosapuolena on Kaupan liitto. Kaupan liiton hallitus pui neuvottelutulosta keskiviikkona. Neuvottelutulos julkistetaan vasta hallintokäsittelyn jälkeen.
Maanantaina 5.3. neuvotellaan Palvelutyönantajat PALTAn pienten alojen sopimuksista. Neuvottelut koskevat kuvanvalmistamoita, erityisteollisuutta, bingoja ja kotitalouskone- ja kodintekniikkahuoltoa sekä palveluautomaattialaa, mutta ei kopio- ja tulostusalaa. Maanantaina käydään myös apteekin pamilaista henkilöstöä koskevia sopimusneuvotteluja.
Tiistaina 6.3. käsitellään siis kaupan neuvottelutulosta, mutta lisäksi päivän aikana saatetaan jatkaa apteekkialan neuvotteluja.
Keskiviikkona 7.3. neuvotteluvuorossa ovat huvipuistoala ja call center -ala.
Torstaina 8.3. pienten alojen neuvottelut jatkuvat PALTAn pöydissä.
Perjantaina 9.3. puolestaan puidaan Avecran junapalveluhenkilökunnan työehtoja.
Viime viikolla saatiin hyväksytyt työehtosopimusratkaisut matkailu- ja ravintola-alalle ja kiinteistöpalvelualalle. Linkeistä pääsee lukemaan, millaisia muutoksia näihin työehtosopimuksiin tuli.

6.3. klo 8.30 Lisätty ajankohta, jolloin Kaupan liiton hallitus käsittelee neuvottelutulosta. Poistettu kohta, jonka mukaan PAMin hallitus ottaa tiistaina kantaa neuvottelutulokseen.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat