Tiedote - 07.03.2020 klo 10.30
Työhyvinvointi

PAMin Annika Rönni-Sällinen: Huoli riittävästä palkasta uhkaa naisten terveyttä palvelualoilla

Liki 40 prosentilla palvelualoilla työskentelevistä naisista on huoli omasta jaksamisesta. Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen pitää yhtenä syynä naisten työstä aiheutuvalle uupumiselle heikkojen työsuhteiden luomaa jatkuvaa epävarmuutta toimeentulosta.

Tilastokeskuksen viimeisin työolotutkimus kertoo, että vakavaa työuupumusta selvänä vaarana työssään pitävien naispalkansaajien osuus on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa 8 prosentista 19 prosenttiin.

”Uskon, että palvelualojen työntekijöiden osalta merkittävä työuupumukselle altistava tekijä on jatkuva epävarmuus. Osa-aikaisuudesta ja silpputyösuhteista on muodostunut etenkin naisille yhä tyypillisempi työsuhdemuoto. Jatkuva pelko siitä, ettei palkka riitä elämiseen, vaikuttaa väistämättä ihmisen mieleen ja terveyteen, Rönni-Sällinen huomauttaa.

PAMin järjestötutkimuksesta 2020 käy ilmi, että naiset kantavat huolta tulevaisuudestaan työmarkkinoilla enemmän kuin miehet.  Lähes 40 prosenttia järjestötutkimukseen vastanneista naisista kertoo olevansa huolissaan omasta jaksamisestaan.

”Ei ole ihme, että jaksaminen on koetuksella.  Kiireen tuntu ja stressi korostuvat, kun osa-aikaisuus ja vuokratyösuhteet voivat tarkoittaa toimeentulon hankkimista useista eri työpaikoista. Vaihtuvat työympäristöt, epätietoisuus työtuntien riittävyydestä ja niistä syntyvän palkan määrästä aiheuttavat väistämättä paineita”, Rönni-Sällinen toteaa.

Ratkaisuja työntekijöiden terveyden parantamiseksi ja työhyvinvoinnin kasvattamiseksi löytyy Rönni-Sällisen mukaan työsuhteiden laadun parantamisesta, työpaikkojen toimintatapojen sekä yleisen yhteiskunnallisen ilmapiirin muuttamisesta.

”Tarvitaan laadukkaita työsuhteita, jolloin toimeentulon ja esimerkiksi työtuntien ennakoitavuus on parempaa. Parempaa jaksamista edesauttaa myös tieto siitä, milloin sinulla on mahdollisuus viettää vapaata. Yksikin sairausloma työuupumuksen vuoksi on liikaa. Ei työ saa viedä kenenkään terveyttä”, Rönni-Sällinen huomauttaa ja jatkaa

”Jokaisella työntekijällä pitäisi työsuhteen muodosta riippumatta olla aito tilaisuus pitää lomaa ja peräkkäisiä vapaapäiviä. Lisäksi myös omaan työhön vaikuttaminen on tärkeää. Työntekijöiden osallistumisen mahdollistaminen esimerkiksi työvuorosuunnitteluun voi helpottaa arjen aikataulujen ja työn yhteensovittamista.”

PAMin järjestötutkimuksesta ilmenee myös, että naiset ovat miehiä useammin huolissaan perheenlisäyksen vaikutuksista omaan asemaansa työelämässä.

”Tämän soisi olevan toisin. Kenenkään ei pitäisi kokea ylimääräistä stressiä siitä, että haluaa perheen ja hoitaa samalla työnsä hyvin. Olen iloinen Sanna Marinin hallituksen voimakkaasti edistämän perhevapaauudistuksen etenemisestä. Tarvitsemme lisää tämänkaltaista politiikkaa. Perheiden hyvinvointi ja vanhempien välinen tasa-arvo parantavat parhaimmillaan naisten asemaa yhteiskunnassa ja työelämässä”.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat