Uutinen - 15.11.2018 klo 11.44
Yhteiskunta

PAM tukee Vapaiden valtakunta -kampanjaa

Nuoret palkansaaja-aktiivit käynnistivät kampanjan, jonka tavoitteena on muuttaa Suomen poliittista suuntaa. PAM kannustaa jäsenistöään tukemaan kampanjaa.

”Vapaiden valtakunta on kampanja, jonka tarkoituksena on kasvaa kansanliikkeeksi ja aktivoida ihmiset äänestämään eduskuntavaaleissa 2019 omien vapauksiensa puolesta,” kerrotaan kampanjan verkkosivuilla.

Kampanja vastaa ammattiliittojen jäsenten ja aktiivien piirissä syntyneeseen haluun muuttaa Suomen suuntaa palkansaajille myönteisemmäksi. Kampanjan alkutapaamisissa on korostettu pyrkimyksiä turvata työntekijöiden vapautta järjestäytyä ja vaikuttaa työlainsäädäntöön sekä puolustaa modernia pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntamallia.

Kampanja rakentuu aktiivien työn varaan. Liitot haluavat olla osaltaan mahdollistamassa sen läpiviemistä ja tätä kautta edistämässä jäsentensä yhteiskunnallisia vaikuttamismahdollisuuksia. Kampanja tulee näkymään ja kuulumaan työpaikoilla, tapahtumissa ja koulutuksissa. Kampanja on avoin kaikille palkansaajille, luottamushenkilöille ja ammattiosastoille.

”Me haluamme vapautta sanelusta, pakkolaeista ja tyhjistä lupauksista. Me haluamme Suomen, jossa jokainen voi elää palkallaan ja voi olla työstään ylpeä, vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä, eikä työttömyydestä rangaista”, kuvataan kampanjan videolla vapaiden valtakuntaa.

PAM jakaa kampanjan tavoitteet ja kannustaa palvelualojen työntekijöitä antamaan äänestyslupauksen. Lisäksi jokainen pamilainen voi lähteä aktiiviksi, jolloin voi toimia online-aktiivina, osallistua kampanjan tapahtumiin tai ottaa isompaa roolia ja järjestää toimintaa itse. 

Ammattiliitoista PAMin lisäksi ainakin JHL ja Teollisuusliitto ovat varautuneet tukemaan kampanjaa myös taloudellisesti. Kampanjan tukijoiksi odotetaan myös muita ammattiliittoja.

Lue lisää kampanjan verkkosivulta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat