Uutinen - 04.09.2015 klo 09.22

Pam-lehti 10/2015: Poliisi tutkii ihmiskauppaa Oulun New Bombayssa

Pam-lehti kirjoitti New Bombay-ravintoloiden tilanteesta keväällä. Kuva: Josetta Nousjoki

Pam-lehti kirjoitti New Bombay-ravintoloiden tilanteesta keväällä. Kuva: Josetta Nousjoki

Ravintolaketju teki konkurssin, mutta toiminta jatkuu uudella toiminimellä. Työntekijät odottavat yhä saataviaan. Poliisi epäilee kokin joutuneen ihmiskaupan uhriksi.

Poliisi epäilee Oulun New Bombay -ravintolassa työskennelleen bangladeshilaisen kokin joutuneen ihmiskaupan uhriksi. PAMin tammikuussa jättämään tutkintapyyntöön perustuva tutkinta on vielä kesken, eikä Oulun poliisi halua arvioida sen kestoa. Epäillyt rikosnimikkeet ovat ihmiskauppa ja kaksi pahoinpitelyä.

Pam-lehti kertoi maaliskuussa tapauksesta, jossa ravintolan bangladeshilainen johto käytti laajasti maahanmuuttajatyöntekijöitä hyväksi ja oli jättänyt kokille maksamatta arviolta 80 000–100 000 euron palkat.

Oulussa ja Rovaniemellä ravintoloita pyörittänyt Tapon Enterprise -osakeyhtiö on asetettu konkurssiin heinäkuussa. Poliisin mukaan konkurssi ei vaikuta tutkintaan.

– Vastuuhenkilöinä ovat ne, jotka siellä toimivat tapahtumien aikaan, sanoo rikoskomisario Petri Savela.

Kaupparekisteritietojen mukaan toimintaa jatkamaan on perustettu uusi yritys huhtikuussa, noin kuukausi Pam-lehden jutun jälkeen. Ravintolatoiminta Asemakadun New Bombayssa jatkuu toiminimellä, jossa yksityisenä elinkeinonharjoittajana on ravintolassa ennen työskennellyt bangladeshilainen mies. Pam-lehden haastattelemat New Bombay -ravintoloiden entiset työntekijät epäilevät, että hänet on nimetty yrittäjäksi vain paperilla.

– Tapon Enterprise Oy:n palveluksessa ei ollut konkurssin alkaessa enää työntekijöitä, vaan he olivat siirtyneet ravintolatoimintaa Oulussa jatkavan yrittäjän palvelukseen, konkurssipesän hoitaja, asianajaja Anni Urpelainen kertoo.

Lisää aiheesta Pam-lehdessä 10/2015, joka ilmestyi 4.9.

Näköislehdessä myös:

Helsinki-Vantaalla on jo 20 000 työpaikkaa, ja lisää tulee – työ siellä on kansainvälistä ja jatkuvassa muutoksessa

Tutkinnon voi tehdä töitä tehden, kuten kiinteistönhoitaja Emma Rissanen

Ruokaan kuluu ihmisten tuloista murto-osa 150 vuoden takaiseen verrattuna - mutta onko suunta kääntymässä?

 

 

Teksti: Josetta Nousjoki

 

Uusimmat

Suosituimmat