Uutinen - 16.01.2015 klo 12.28

Pam-lehdellä Palkansaajalehtien paras kansi 2014

Voittoisa kansi. Klikkaamalla näet kannen kokonaisuudessaan.

Voittoisa kansi. Klikkaamalla näet kannen kokonaisuudessaan.

Pam-lehti palkittiin Palkansaajalehtien PALE ry:n kilpailussa viime vuoden parhaasta kannesta. Siinä poseerasi Hotelli Kantrin työporukka.

Pam-lehti palkittiin torstaina, kun palkansaajalehtien järjestö PALE ry julkisti vuoden 2014 kansikuvakilpailun tuloksen. Ykkössijan kymmenien kansien joukosta nappasi Pam-lehden numero 12/2014.

"Voittajakansi on rohkea, elävä ja värikäs. Sen otsikot ovat ytimekkäitä ja houkuttelevia, typografia selkeää. Kannen valokuva poikkeaa aikakauslehden kansikuvan ja henkilökuvan valtavirrasta monella tavalla edukseen. Se on aidossa miljöössä ammattitaitoisesti tehty henkilökuva. Siinä ei ole pyritty minimoimaan työpaikan arjen visuaalisia elementtejä, päinvastoin: kansihenkilöt on rohkeasti asetettu teknisesti erittäin haastavaan kuvauspaikkaan", tuomarina toiminut taiteen tohtori, valokuvaaja ja valokuvan tutkija Hanna Weselius perusteli.

Kannessa esiintyivät Kouvolan Inkeroisissa sijaitsevan Hotelli Kantrin työntekijät, jotka olivat lehden ilmestymisen aikaan esillä televisiossa Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula -ohjelmassa. Kuvan otti kouvolalainen valokuvaaja Jani Sourander ja jutun kirjoitti toimittaja Matias Manner. Kannen otsikot ovat Pam-lehden toimituksen yhteistyötä. Kuvankäsittelystä ja kannen taitosta vastasi Pam-lehteä taittava Janne Hulkkonen.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat