Tiedote - 22.02.2018 klo 18.15
Työehtosopimusneuvottelut

PAM laajentaa kiinteistöpalvelualan työtaisteluita

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätyi koventamaan lakkopäätöksiään saavuttaakseen sopimusratkaisun kiinteistöpalvelualalle. Uudet lakot kestävät kolme vuorokautta ja ne alkavat 12.3. klo 06.00 ja päättyvät 15.3. klo 06.00.

PAMin hallitus päätti uusista lakkovaroituksista, jotka jatkavat jo aiemmin julistettuja työtaistelupäätöksiä, eli ylityökieltoa ja yli 1
000 työntekijää koskevaa lakkoa. Uudella lakkovaroituksella PAMin hallitus haluaa nopeuttaa ratkaisuun pääsemisessä, koska näkymät uuden työehtosopimuksen aikaansaamiseksi ovat PAMin puheenjohtaja Ann Selinin mukaan edelleen heikot.

”Tilanne ei edelleenkään ole aiempaa kummempi. Siksi haluamme toteuttaa jäsenistön tahtoa ja pyrkiä ratkaisuun koventamalla toimenpiteitämme julistamalla uusi lakko,” Selin toteaa.

PAM jätti tänään valtakunnansovittelijalle ilmoituksen rajoitetusta työnseisauksesta, eli lakosta, joka alkaa maanantaina 12.3. kello 06.00 ja päättyy torstaina 15.3. kello 06.00. Lakon piirissä on paljon suurimpien yritysten toimipaikkoja sekä kahden yrityksen kaikki työt.
Lakon piirissä on yhteensä noin 2 000 työntekijää.

”Mukana on useita merkittäviä teollisuus- ja tuotantolaitoksia, joissa jäsenemme työskentelevät kiinteistöpalvelualan yritysten palveluksessa.
Nyt julistettu uusi lakko on vaikutuksiltaan aiempaa lakkoa laajempi,”
kertoo Selin.

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät helmikuun alussa. PAM antoi ensimmäisen lakkovaroituksen keskiviikkona 14.2.
Toteutuessaan ne alkavat torstaina 1.3. kello 06.00 ja päättyvät lauantaina 3.3. kello 6.00

Työehtosopimusratkaisua on etsitty ensimmäisestä lakon julistamisesta alkaen valtakunnansovittelijan johdolla. Selin korostaa, että osapuolten näkemykset ovat edelleen kaukana toisistaan.

”Asiat sovittelussa eivät vielä ole edistyneet siinä määrin, että luottamus ratkaisun syntymiseen olisi kasvanut tarpeeksi,” Selin toteaa.

PAM pahoittelee lakoista mahdollisesti koituvaa haittaa siivous- sekä kiinteistönhoitokohteille.

”Toivomme ymmärrystä tilanteessa välikäteen joutuvilta ihmisiltä ja yrityksiltä. Nyt on kyse kuitenkin meidän jäsentemme elämään, toimeentuloon sekä tulevaisuuden työehtoihin liittyvistä merkittävistä kysymyksiä. Niiden eteen jokaisella on Suomessa oikeus toimia ja osoittaa mieltään,” painottaa Selin.

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus vaikuttaa noin 70 000 kiinteistöpalvelualan työntekijän palkoihin ja työehtoihin.
Kiinteistöpalvelualalla työskentelee muun muassa siivoojia, kiinteistönhoitajia ja talonmiehiä.

Tarkemmat tiedot lakkokohteista löytyvät PAMin verkkosivuilta www.pam.fi/lakko.

PAMin hallitus kokoontuu arvioimaan neuvottelutilannetta seuraavan kerran torstaina 8.3.2018.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat