Uutinen - 02.08.2018 klo 10.33
Työttömyysturva

Palvelualojen työttömyys edelleen laskussa

Yhä harvempi palvelualojen työntekijä on joutunut etsimään töitä tänä vuonna, kun työttömyys on laskenut. Kuva: Getty Images

Yhä harvempi palvelualojen työntekijä on joutunut etsimään töitä tänä vuonna, kun työttömyys on laskenut. Kuva: Getty Images

Päivärahansaajien määrä on kesää kohti edelleen vähentynyt Palvelualojen työttömyyskassassa. Sovitellun päivärahan saajien osuus heistä taas kasvaa.

Työllisyydestä on tänä vuonna saatu kuulla hyviä uutisia, ja sama ilmiö näkyy myös palvelualoilla. Palvelualojen työttömyyskassan tuoreimmissa, kesäkuun tilastoissa ansiopäivärahan saajia oli 14 415. Vuosien 2015 ja 2016 kesäkuussa saajia oli yli 18 000 ja vuosi sitten vielä 17 490, eli laskua tuli vuodessa yli 3000 työttömän verran. Alimmillaan työttömyys oli vuonna 2008, jolloin päivärahansaajia oli kesäkuussa runsaat 10 000.

Ansiopäivärahan saajien määrä on vähentynyt Palvelualojen työttömyyskassassa koko tämän vuoden, ja kesää kohti työttömyyden lasku verrattuna viime vuoteen näyttäisi vielä hieman kiihtyneen.

Sovitellun päivärahan saajien osuus kaikista päivärahansaajista on edelleen nousussa, ja se oli kesäkuussa 39 %. Soviteltua päivärahaa voivat saada esimerkiksi osa-aikaista tai satunnaista työtä tekevät, joiden tulot ovat laskeneet aiemmasta.

Heinäkuussa PAMin ekonomisti Olli Toivanen arvioi, että palvelualojen työllisyystilanne on mennyt parempaan suuntaan ja avoimia työpaikkoja on nyt tarjolla enemmän kuin aikoihin. Tilanne kuitenkin vaihtelee aloittain.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat