Uutinen - 18.03.2019 klo 12.29
Palkankorotukset

Palkankorotukset voimaan kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla 1.4. alkaen – tarkista palkkasi!

Kuva: GettyImages.

Kuva: GettyImages.

Työntekijöiden palkkoja korotetaan työehtosopimusten mukaisesti kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla 1. huhtikuuta 2019 alkaen. Muista siis tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein.

Kaikkien työsuhteessa olevien kokoaikaisten työntekijöiden ja toimihenkilöiden kuukausipalkkoja korotetaan kaupan alalla 1.4.2019 lukien 42 euroa ja osa-aikaisten tuntipalkkoja 26 senttiä. Osa-aikaisille suhteutettua kuukausipalkkaa saaville työntekijöille korotus tulee heidän työaikaansa suhteutettuna. Taulukko- eli vähimmäispalkkoja korotetaan tuolloin 1,6 %.

1.4.2019 tai sen jälkeen työsuhteeseen tulevien työntekijöiden taulukko- eli alan vähimmäispalkka löytyy palkkataulukosta (korotus edellisestä taulukosta 1,6%)

Vähittäiskaupan esimiesten ja varasto- ja kuljetusesimiesten henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan vastaavana ajankohtana 1,6 %.

Esimerkkejä palkankorotusmääräysten toteuttamisesta löytyy tästä linkistä.

Kiinteistöpalvelualalla palkkoja korotetaan yleiskorotuksella 1.4.2019 alkaen 1,6 %. Muista siis tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein huhtikuun palkkakuitissa!

Työehtosopimuksessa on sovittu alalla noudatettavista vähimmäisehdoista, kuten palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta, arkipyhäkorvauksista jne. Ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä.

Lue lisää työehtosopimuksista ja tutustu palkkataulukkoihin kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla.

Uutinen on päivitetty 18.3.2019 klo 12.25, poistettu vanhentuneet vuoden 2018 tiedot. Alkuperäinen uutinen on julkaistu 28.3.2018.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat