Uutinen - 03.06.2020 klo 08.49
Toimeentulo

Päivärahan suojaosa nousee ja liikkuvuusavustus laajenee

Työmatkaan kuluvan ajan mukaan maksettavaa liikkumisavustusta voi saada nyt 2 tunnin edestakaisesta työmatkasta aiemman 3 sijaan. Kuva: Gettyimage

Työmatkaan kuluvan ajan mukaan maksettavaa liikkumisavustusta voi saada nyt 2 tunnin edestakaisesta työmatkasta aiemman 3 sijaan. Kuva: Gettyimage

Eduskunta hyväksyi eilen työttömyysturvalakiin muutokset, joiden tavoitteena on tukea työn vastaanottamista ja tuen saajien taloudellista tilannetta.

Sovitellun päivärahan suojaosaa korotetaan nykyisestä 300 eurosta 500 euroon kuukaudessa tai 279 eurosta 465 euroon 4 kalenteriviikon aikana.

Suojaosa tarkoittaa sitä palkanosaa, joka ei vaikuta alentavasti ansiopäivärahaan. Käytännössä ansiopäivärahan saaja voi ansaita 500 euroa esimerkiksi osa-aika- tai keikkatyössä ilman, että palkka vaikuttaa päivärahaan. Yli 500 euron menevä palkka vähentää päivärahaa 50 sentillä euroa kohden.

Uutta suojaosaa sovelletaan 1.6.2020 alkavissa hakujaksoissa. Muutos on voimassa 1.11. asti, jolloin palataan 300 euron suojaosaan.

Toinen muutos koskee liikkuvuusavustusta. Sitä voi saada työtön, joka ottaa vastaan kaukana hänen asuinpaikastaan sijaitsevan työn. Jatkossa avustuksen voi saada, jos edestakainen työmatka kestää 2 tuntia. Muutos koskee kokoaikatyötä, jossa avustuksen saaminen edellytti aiemmin 3 tunnin työmatkaa.

2 tunnin työmatkaedellytys koskee lain voimaantulon jälkeen ja ennen 1.11.2020 alkavia työsuhteita.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat