Uutinen - 22.04.2020 klo 11.00
Työttömyyskassa

Päiväraha maksuun mahdollisimman nopeasti

Kassanjohtaja Ilkka Nissilän mukaan nyt on tärkeintä turvata mahdollisimman nopea päivärahan maksatus.

Kassanjohtaja Ilkka Nissilän mukaan nyt on tärkeintä turvata mahdollisimman nopea päivärahan maksatus.

Palvelualojen työttömyyskassassa on etsitty ratkaisuja hakemusten ripeämpään käsittelyyn. Viiveitä saattaa ilmetä, sillä hakemusmäärät ovat moninkertaistuneet.

Koronapandemian aiheuttama yhteiskunnan äkkipysähdys on aiheuttanut kriisin monissa palvelualan yrityksissä ja tämä on näkynyt viimeisten viikkojen aikana myös kassanjohtaja Ilkka Nissilän työssä. Työttömyyskassan tavoitteena on saada päivärahat maksuun mahdollisimman nopeasti. 

Hakemusten käsittelykapasiteettia on lisätty nopealla aikataululla, sillä päivärahahakemusten määrä on yli kymmenkertainen alkuvuoteen verrattuna. Olemme tehneet sisäisiä työjärjestelyjä, nopeuttaneet työprosesseja ja rekrytoineet uusia työntekijöitä. Lisäksi liiton puolelta on siirtynyt henkilöstöä auttamaan kassan työtehtävissä.

Suomalaista työttömyys- ja sosiaaliturvajärjestelmää ei ole luotu yhteiskunnan totaalista äkkipysäytystä varten ja siksi työttömyyskassat ovat hankalassa tilanteessa. Työttömyyskassojen toimintaa ohjaa lainsäädäntö, joten emme voi toimia siitä poiketen. Käsittelyajat tulevat varmasti venymään, vaikka tulevaisuutta on muutoin vaikea ennustaa. 

Lomautettujen tilannetta parannettiin työttömyysturvalainsäädäntöön tehdyillä muutoksilla. Nämä muutokset tulivat tarpeeseen, sillä monilla taloudellinen tilanne on nyt erittäin vaikea. Valitettavasti lainsäädäntömuutokset aiheuttivat lisätyötä työttömyyskassassa ja ovat siksi viivyttäneet päivärahan maksatusta.

Koska työttömyyskassaan on tullut valtavasti  uusia hakemuksia, toivoo Nissilä, että palvelunumeroihin soitettaisiin ainoastaan välttämättömissä asioissa. PAMin ja työttömyyskassan verkkosivuilta löytyy paljon tietoa esimerkiksi päivärahan hakemiseen liittyen.  Myös ajantasaisen hakemusten käsittelytilanteen löydät verkkosivuilta. 

 

 

 

Teksti: Miia Järvi

 

Uusimmat

Suosituimmat