Artikkeli - 19.12.2014 klo 11.46

Pääkirjoitus: Ei kuulosta kankealta

Kasvava joukko selittää, kuinka Suomi ei nouse, jos työntekijän palkkaamista ei tehdä helpommaksi. Kuinkahan vaikeaa se palkkaaminen sitten on?

Iso ongelma on tietysti, jos yrityksellä ei ole varaa maksaa palkkaa uudelle työntekijälle. Nyt työntekijälle on maksettava vähintään sama kuin muidenkin saman alan yritysten. Palvelualoilla liikkeelle pääsee alle 10 euron tuntipalkalla.

Jos yritys tarvitsee työntekijän vain lyhyeksi ajaksi, se voi solmia määräaikaisen työsopimuksen. Minimiaikaa ei ole ja perusteeksi käy vaikkapa sesonki tai kysynnän vakiintumattomuus. Jos sopivaa työntekijää ei yhtäkkiä ole tiedossa, ei hätää. Suomessa toimii joukko yrityksiä, jotka vuokraavat työvoimaa.

Jos yritys tarvitsee vähemmän kuin kokoaikaisen työntekijän, se voi solmia osa-aikaisen työsopimuksen. Sellaiselle lainsäädäntö ei vaadi perusteitakaan.

Työntekijän palkkaamisessa voi pelottaa, ettei hän sovikaan työhön. Siksi työsuhteen alkuun voi sopia neljän kuukauden koeajan, jolloin kumpikin osapuoli voi välittömästi purkaa työsopimuksen. Jos työntekijän joutuu irtisanomaan muuten, irtisanomisaika on lyhimmillään 2 viikkoa, pisimmillään 6 kuukautta. Jälkimmäisessä työsuhde on kestänyt yli 12 vuotta.

Ei tämä vaikealta kuulosta. Kuulostaa pikemminkin siltä, että taloustilanne tarjoaa hyvän hetken yrittää murentaa työntekijöiden suojaksi luotua lainsäädäntöä.

 

 

Teksti: Auli Kivenmaa, päätoimittaja

 

Uusimmat

Suosituimmat