Uutinen - 12.10.2016 klo 15.18

Pääkaupunkiseudun hotellitarjonta kasvaa

Matkailualalla vaikuttaa riittävän uskoa Helsingin seutuun: Clarion-ketju avaa ensi viikolla kaksi hotellia ja S-ryhmä ilmoitti Sokos Hotel Flamingon laajennuksesta.

Pääkaupunkiseudun majoitustarjonta on kasvussa. Jo rakennuslupavaiheessa kohua herättänyt kansainvälisen Clarion-ketjun tornihotelli avautuu Helsingin Jätkäsaaressa ensi viikolla, ja vain muutama päivä myöhemmin avataan saman ketjun toinen hotelli lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Kyseessä ovat Clarionin ensimmäiset hotellit Suomessa.

Tällä viikolla taas S-ryhmä ilmoitti laajentavansa Break Sokos Hotel Flamingoa Vantaalla niin, että siitä tulee huonemäärältään Suomen suurin. Laajennuksen jälkeen huoneita on 540, kun tähän saakka suurimmassa eli Helsingin Scandic Parkissa niitä on 523 ja esimerkiksi Jätkäsaaren Clarionissa 425, Tampereen Sokos Hotel Tornissa taas 305.

Uskoa Helsingin seudun matkailun kasvuun näyttää löytyvän laajemminkin, sillä Jätkäsaaren Clarionin viereen on nousemassa arviolta vuodeksi 2019 hotelli ns. Wood City -kortteliin, johon rakennetaan myös toimistotiloja ja asuntoja. Jätkäsaaren uudelle alueelle on puuhattu kahta muutakin hotellia: Art Hotel Helsinkiä ja Hellsten-ketjun uutta hotellia. Kämp Group taas on muuttamassa vanhaa rakennusta Helsingin keskustassa uudeksi Saint George -nimiseksi luksushotelliksi, jonka on määrä aueta ensi vuonna. Jätkäsaaren lisäksi suuria uusien alueiden rakennushankkeita on Helsingissä käynnissä myös Kalasatamassa ja Pasilassa, ja molempiin on tulossa myös hotellitilaa.

Aiemmin tänä vuonna on jo avattu muun muassa uusi Cumulus-hotelli Meilahteen.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat