Uutinen - 23.02.2018 klo 11.51
Työehtosopimusneuvottelut

Olkiluodon ydinvoimalan yhteensä 46 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa marssivat ulos tänään aamupäivällä

Olkiluodon kiinteistöpalvelualan työntekijät lopettibvat työt kello 11.30 ja marssivat ulos ydinvoimala-alueelta.

Olkiluodon kiinteistöpalvelualan työntekijät lopettibvat työt kello 11.30 ja marssivat ulos ydinvoimala-alueelta.

Ulosmarssi alkoi kello 11:30 ja kestää loppupäivän. Luottamusmiesten mukaan työntekijät ovat liikkeellä yksimielisesti, ja myös PAMiin kuulumattomat haluavat osallistua.

Kello 11:30 tänään perjantaina yhteensä 46 kiinteistönhoitajaa ja siivoojaa marssivat ulos Olkiluodon ydinvoimalan työkohteestaan Eurajoella. Ulosmarssi kestää tämän työpäivän, ja töihin palataan normaalin työvuorolistan mukaisesti maanantaina.

Ydinvoimalan noin neljä ISS Palvelut Oy:n siivoojaa sekä yli 40 RTK-Palvelut Oy:n kiinteistönhoitajaa päättivät yksimielisesti tällä viikolla, että kiinteistöpalvelualan valtakunnansovittelijalle päätyneet työehtosopimusneuvottelut tarvitsevat vauhdittuakseen myös olkiluotolaisten apua.

ISS:n Lounais-Suomen pääluottamusmies Esa Hoppendorf kertoo, että kun luottamusmiesten koolle kutsumassa kokouksessa kysyttiin halukkuutta osallistua ulosmarssiin, kaikki nousivat seisomaan.

RTK-Palveluiden Rauman talousalueen pääluottamusmies Teppo Peltolan mukaan työntekijät haluavat ulosmarssilla kantaa kortensa kekoon ja osoittaa mieltään työnantajien palkankorotushaluttomuutta ja heikennysesityksiä vastaan.

”Myös PAMiin kuulumattomat ovat lähteneet hyvin mukaan, ja heitä on myös liittynyt liittoon. Ovat ymmärtäneet, että YTK:sta ei sitä lakkoavustustakaan saa”, Peltola sanoo.

Paikallista mediaa kiinnostaa työntekijöiden työtaistelutoimet, ja kymmenisen minuuttia työpaikalta poistumisen jälkeen joukko oli kokoontunut tehdasalueen ulkopuolelle tapaamaan tiedotusvälineitä. Paikalla on muun muassa YLE Pori.

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvottelut ovat olleet alusta lähtien takkuiset. Ne etenivät hitaasti ja katkesivat lopulta, minkä jälkeen PAM antoi lakkovaroituksen helmikuun puolivälissä. Tämän viikon torstaina annettiin vielä uusi varoitus laajemmasta lakosta.

Osapuolet neuvottelevat taas tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Ellei sopua synny ennen lakkovaroituksessa ilmoitettuja päivämääriä, ensimmäinen kahden päivän lakko valituissa kohteissa alkaa 1.3. ja toinen kolmen päivän lakko 12.3. Tarkemmat tiedot lakkokohteista löytyvät PAMin verkon lakkosivustolta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat