Uutinen - 04.10.2018 klo 12.49
EU

Oletko EWC-edustaja työpaikallasi - tässä suositus miten Brexitiin tulisi suhtautua

Mikäli Britannia ja EU eivät saa aikaan erosopimusta ennen 29.3.2019, Britanniaa kohdellaan eron jälkeen kuin mikä tahansa EU:n ulkopuolista maata. Kuva: GettyImages.

Mikäli Britannia ja EU eivät saa aikaan erosopimusta ennen 29.3.2019, Britanniaa kohdellaan eron jälkeen kuin mikä tahansa EU:n ulkopuolista maata. Kuva: GettyImages.

Olemme koonneet suosituksen Brexitiin valmistautumisesta niissä yrityksissä, jonka Eurooppalaisen yritysneuvoston jäseniä on Britanniasta tai jonka pääkonttori sijaitsee Britanniassa.

European work council (EWC) on järjestely, jolla monikansallisten yritysten työnantaja ja työntekijöiden edustajat voivat yhdessä käsitellä yritykselle tärkeitä asioita. EWC pitää perustaa, jos yrityksellä on vähintään tuhat työntekijää EU-alueella ja 150 työntekijää vähintään kahdessa EU/ETA-maassa.

Britannian ero Euroopan uniosta astuu voimaan 29.3.2019, mutta tällä hetkellä Brexitin vaikutuksia EU:n sisältä tuleviin työntekijöiden oikeuksiin ei ole tiedossa. Mikäli Britannia ja EU eivät saa aikaan erosopimusta ennen Brexit-päivää, Britanniaa kohdellaan eron jälkeen kuin mikä tahansa EU:n ulkopuolista maata.

Euroopan ammattiliitot ovat huolestuneita tilanteen epätietoisuudesta ja peräänkuuluttavat tulevan muutoksen tekemistä yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla, jotta monikansalliset yritykset eivät pääsisi käyttämään Brexitiä tekosyynä työehtojen polkemiseen.

Liitot hylkäävät ns. "kovan Brexitin", joka ei tukisi Britanniassa tai EU:ssa työskenteleviä työntekijöitä. Liitot painottavat, että nykyiset työntekijöiden oikeuksia on suojeltava ja EU:n työllisyys- ja sosiaaliset normit säilytettävä. Siksi Brexitin todennäköisiä vaikutuksia SNB/EWC/SE -verkostoihin sekä monikansallisten yritysten strategioihin olisi hyvä pohdita mahdollisimman nopeasti ja laajasti.

Eurooppalaiset sihteeristöt ovat sopineet yhteisistä suosituksista henkilöstön edustajille erityisissä neuvotteluryhmissä (SNB), Eurooppalaisissa Yritysneuvostoissa (EWC) sekä Eurooppa yhtiöissä (Societas Europeae – SE).

EWC/SNB/SE -edustajia pyydetään huomioimaan seuraavat asiat

#1. Mitään ei muutu ennen 29.3.2019. EU:n lainsäädäntö on voimassa Britanniassa tähän asti. Näin ollen nykytilanne pysyy samana myös SNB/EWC/SE:n osalta, kunnes toisin todetaan.

#2. Jos omassa EWC-, SNB- tai SE -verkostoissa on Britanniasta edustajia, ota aktiivinen rooli heidän oikeuksien turvaamisessa. Varmista siis, että työntekijöitä Britanniasta ovat edelleen edustettuna EWC-toimikunnissa.

Vaihe 1: Tarkastele EWC / SE-sopimusta nähdäksesi onko tarvetta muutoksiin. Joissakin sopimuksissa on jo määräyksiä Euroopan ulkopuolisten maiden edustuksesta ETA-alueella.

Vaihe 2: Tapauksissa, joissa tarvitaan sopeutumista, on tärkeää määritellä muutoksen laajuus muuttamalla EWC / SE -sopimusta. Tässä tapauksessa sopimukseen lisätään ehto, joka löytyy alkuperäisestä englanninkielisestä suosituksesta. Lisälausekkeiden avulla voidaan varmistaa, että eurooppalainen yritysneuvosto on edelleen vastuussa rajat ylittävistä asioista, jotka koskevat Iso-Britanniaa.

# 3. Mikäli EWC / SE -elimissä sovelletaan Britannian lakia, ota aktiivinen rooli uutta hallintolain määrittelyssä. Eurooppalaiset liitot haluavat varmistaa sen, että uuden sovellettavan kansallisen lainsäädännön valinta perustuu objektiiviseen arviointiperusteeseen eikä pelkästään johdu halusta hyödyntää tilannetta siirtymällä toiseen maahan, jossa sovelletaan huonompaa lainsäädäntöä.

# 4. Ota Brexit säännöllisesti esille kokouksissa. Avaa keskustelua Brexitin mahdollisista vaikutuksista maiden taloudelliseen tilanteeseen, tuotannon ja myynnin kehittämiseen toimitusketjussa kaikissa maissa, raaka-aineiden hintoihin, työllisyyteen ja mahdolliseen pääkonttorin uudelleensijoittamiseen, mikäli se on suunnitelmissa. Jaa tietoa muiden verkoston edustajien kanssa. Eurooppalaisten työntekijöiden työpaikkojen varmistaminen on avainasemassa.

#5. Seuraa työntekijöiden määrää maittain. Joissakin tapauksissa EWC:n olemassaolo saatetaan kyseenalaista, mikäli Britannia jää EU:n ulkopuolelle. Euroopan ammatilliset järjestöt suosittelevat jokaista eurooppalaista yritysneuvostoa tarkistamaan työnjakoa maakohtaisesti ja arvioimaan, onko olemassa riski, että se vähenee vähimmäistason alle, jos Britannian henkilöstöä ei oteta huomioon.

Suositukset löytyvät englanniksi täältä.

 

 

Teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Uusimmat

Suosituimmat