Uutinen - 05.03.2020 klo 17.00
Työehtosopimusneuvottelut

Nyt neuvotellaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksesta

Kuva: Jouni Porsanger

Kuva: Jouni Porsanger

Neuvottelut 85 000 työntekijää ja esimiestä koskettavista työnteon pelisäännöistä starttasivat tänään, kun PAM aloitti työehtosopimusneuvottelut matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevasta työehtosopimuksesta.

Työehtosopimusneuvotteluja käydään PAMin ja työnantajia edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n välillä. Nyt neuvoteltava työehtosopimus on PAMin toiseksi suurin sopimusala.  

PAMin ja MaRa:n neuvottelijat tapasivat tänään ensimmäistä kertaa. Neuvottelujen aloitus käytiin PAMin sopimusasiantuntija Raimo Hoikkalan mukaan rakentavassa hengessä.  
 
”Kävimme keskustelua neuvottelujen rakenteesta ja vaihdoimme ajatuksia tavoitteistamme neuvotteluun. Hyvässä hengessä ja yhteistyössä lähdemme rakentamaan uutta työehtosopimusta”, Hoikkala kuvailee.  
 
Osapuolet jatkavat neuvotteluja marava alan työntekijöiden ja esimiesten työehdoista seuraavan kerran torstaina 12.3.2020.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevassa työehtosopimuksessa sovitaan työnteon vähimmäisehdot kuten palkat, työaikalisät, työajat ja lomat. Sopimuksen solmivat työntekijöiden PAM ja työnantajien Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry. Viimeksi työehtosopimuksesta on neuvoteltu vuonna 2018.

Tällä hetkellä alalla voimassa olevan työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy 31.3.2020. Sen jälkeen alalla ollaan sopimuksettomassa tilassa, jos ratkaisua uusiksi työehdoiksi ei sitä ennen saavuteta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat