Uutinen - 26.02.2018 klo 10.09
Työehtosopimusneuvottelut

Neuvotteluviikko käyntiin kaupan neuvottelutapaamisella sekä kiinteistöpalvelualan sovittelulla

Torstaina 1.3. alkaa kiinteistöpalvelualan rajattu työnseisaus, ellei tilanne sitä enne ratkea. Kuva: gettyimages

Torstaina 1.3. alkaa kiinteistöpalvelualan rajattu työnseisaus, ellei tilanne sitä enne ratkea. Kuva: gettyimages

Tänään 26.2. alkava tes-neuvotteluviikko pyörähtää käyntiin kiireisenä niin kaupan neuvottelutapaamisen kuin iltapäivän kiinteistöpalvelualan sovittelunkin merkeissä. Torstaina 1.3. alkaa kiinteistöpalvelualalla rajattu työnseisaus, ellei työehtosopimuksesta päästä sitä ennen sovintoon.

Maanantai 26.2. alkaa kaupan neuvotteluihin liittyvällä tapaamisella.

PAMin ja Kaupan liiton edustajat ovat neuvottelujen katkeamisesta huolimatta pitäneet yhteyttä toisiinsa.

"Olemme käyneet hyvässä hengessä keskusteluja työnantajaliiton kanssa, vaikka emme ole viikkoon käyneet varsinaisia neuvotteluja. Tavoitteenamme on löytää neuvotteluteitse ratkaisu ja siksi on hyvä, että tapaamme maanantaina", kertoi PAMin puheenjohtaja Ann Selin viime torstaina.

Neuvottelut olivat jo hyvin pitkällä, kun osapuolet yhteisesti totesivat neuvottelut katkenneeksi.

Maanantai-iltapäivää jatketaan kiinteistöpalvelualan sovittelulla.

Huomenna tiistaina 27.2. neuvotellaan sekä oopperan että apteekin aloilla. PAMissa apteekin työehtosopimusta noudatetaan lääketyöntekijöihin, lääketeknikoihin, teknisiin työntekijöihin, farmanomeihin, konttorityöntekijöihin ja apteekin omiin siivoojiin.

Suomen Kansallisoopperan työehtosopimusta ja siinä sovittuja työn tekemisen ehtoja sovelletaan sopimuksen syntymisen jälkeen oopperassa teknisten pienryhmien työntekijöihin ja esimiehiin sekä mestareihin. Pienryhmien työntekijöitä työskentelee muun muassa valo- ja äänitysoperaattoreina, maskeeraajina, kampaajina, vahtimestareina ja näytäntöjärjestäjinä. 

Tiistaina käydään myös pienten erityisalojen neuvottelut, jotka koskevat kopio- ja tulostusalaa, kuvanvalmistamoja, erityisteollisuutta ja kotitalouskone- ja kodintekniikkahuolto- sekä palveluautomaattialaa. Kunkin pienen alan neuvotteluja käydään nyt erikseen, sillä PALTAlla ei ollut halua neuvotella PAMin esityksen mukaisesti kaikille yhteisestä runkosopimuksesta.

Keskiviikkona 28.2. neuvotellaan huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden uusista työehdoista. Neuvottelut siirrettiin viime perjantailta 23.2. nyt tulevalle keskiviikolle.

Viimeksi on käyty läpi osapuolten tekstitavoitteita. Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työehtosopimus on yleissitova, eli sitä on noudatettava kaikissa huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden työsuhteissa. Sopimuksen piirissä on noin 800 työntekijää.

Torstaina 1.3. alkaa kiinteistöpalvelualan rajattu työnseisaus, ellei sopimusta kiinteistöpalvelualalle saada sitä ennen. Kahden vuorokauden lakot alkavat 12 yrityksen eri kohteissa. Kohteet voi katsoa tästä.

Perjantaina 2.3. jatketaan Avecran junapalveluhenkilökunnan tes-neuvotteluita. Neuvotteluissa keskitytään seuraavaksi puhumaan palkoista. Avecran yrityskohtainen työehtosopimus koskee noin 200:aa työntekijää.

Sunnuntaina 25.2. syntyneestä majoitus, ravitsemus- ja vapaa-ajanpalveluiden neuvottelutuloksesta uutisoidaan sen jälkeen, kun alan työntekijöistä koostuva sopimusalatoimikunta ja liiton hallitus ovat sen käsitelleet.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat