Uutinen - 22.01.2020 klo 09.30
Työehtosopimusneuvottelut

Neuvottelut uusista työehdoista jatkuivat kiinteistöpalvelualalla eilen

Kiinteistöpalvelualan työtehtäviin kuuluu mm. kiinteistönhoitotehtävät ja viherpalvelutehtävät. Kuva: Harri Nurminen.

Kiinteistöpalvelualan työtehtäviin kuuluu mm. kiinteistönhoitotehtävät ja viherpalvelutehtävät. Kuva: Harri Nurminen.

Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden työ- ja palkkaehdot olivat esillä eilisillan neuvotteluissa PAMin ja Kiinteistötyönantajat ry:n välissä. Neuvottelut jatkuvat torstaina.

Tällä viikolla PAM tapaa työnantajapuolen edustaja Kiinteistötyönantajat ry:n kanssa kahdesti. Eilen kiinteistöpalvelualalla puitiin uusia työehtoja ja neuvottelut syventyivät.  Osapuolet kävivät keskustelua tavoitteiden sisältöjen ympärillä. Neuvotteluissa oli PAMin vuoro kommentoida työnantajapuolen esityksiä.

PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne ja sopimusasiantuntija Tarja Pajuniemi kuvailevat eilisen neuvottelujen tunnelmaa ratkaisuhakuiseksi. 

”Tekstikysymyksistä keskusteltiin asiallisesti”, neuvottelijat kertovat. 

Rahasta ei ole neuvotteluissa vielä keskusteltu. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat torstaina 23.1., jolloin osapuolet tarkentavat tekstiesityksiä ja priorisointeja. 

Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus on yleissitova tarkoittaen sitä, että sopimusta sovelletaan kaikkiin alalla työskenteleviin. Työehtosopimus, jonka turvin mm. siivoojat ja kiinteistönhoitajat työskentelevät, päättyy tammikuun lopussa eli ensi viikon perjantaina. 

Jos haluat eroon kikystä, allekirjoita vetoomus ja ilmaise tukesi palvelualojen neuvotteluihin!

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat